Peter Ingemanns budskab om fejl går viralt: Vis dine fiaskoer frem

Tv-værten Peter Ingemann mener, at det er på høje tid, at vi viser vores fejl frem på de sociale medier. Han har helt ret, lyder det fra en ekspert.

- Åhhhhh, hvor jeg elsker dig. Kys, kys, kys! Jeg brækker mig. 

Sådan lyder det fra Peter Ingemann i et opslag på Facebook, som i den grad har fået medvind på de sociale medier.

TV 2-værten har fået nok af de glanspolerede opslag om danskernes perfekte liv.

- Vi har brug for hæmorider, hængepatter, impotens og rynker, masser af rynker på de sociale medier. (...) Vi har brug for at læse om den dårlige ferie, gåturen på Caminoen, der egentlig var kedelig, Nepal... skænderiet, middagen på Geranium, som viste sig at være overpriced og kun blev holdt i live af, at man kunne fortælle om de 4000 kroner, man havde brugt.

Sådan skriver han i sit opslag med en opfordring til, at man også viser de uperfekte ting frem.

- Det er på høje tid! Og det er efter min mening også langt mere interessant og sjovt, lyder det i opslaget fra Peter Ingemann, der i skrivende stund er delt over 2700 gange.

Og tv-værten har fat i noget helt rigtigt.

Det mener Nathalie C. Larsen, der er sociale medier-strateg og digital chef ved kommunikationsvirksomheden Lead Agency.

Ligesom Peter Ingemann mener hun også, at skodjobs, fyringer og de dårlige karakterer skal frem i lyset.

Hæmorider? Ja dem har jeg også haft! - som halvdelen af befolkningen - gravide kvinder med mere Faktisk havde jeg 6...

Posted by Peter Ingemann on Sunday, March 11, 2018

Ekspert: Skodjobs og fyresedler skal frem i lyset

Er man parat til også at dele de dårlige ting i sit liv og vise hele billedet, står man langt stærkere og mere troværdigt på arbejdsmarkedet, lyder det fra Nathalie C. Larsen i 'Go' morgen Danmark'.

Det er årsagen til, at eksperten har ændret på sit eget cv og nu deler de ting, man normalt pakker væk.

De fleste kender Nathalie C. Larsen fra tv-skærmen, hvor hun altid tjekket og smilende deler ud af sine tips og tricks om sociale medier og apps.

Og førhen så det også sådan ud, hvis man tjekkede hende ud på Instagram, Linkedin og Facebook, men nu er der også tilføjet dårligere karakterer, dumpede fag, en nærved fyring og et bagerjob til cv'et.

Afstemning

En af de ting, Nathalie C. Larsen har føjet til sit eget cv, er den karakter, hun fik for sit speciale.

Det er en karakter, hun ligefrem har pralet med. Hun fik 4, og det var et personligt nederlag, fortæller hun i 'Go' morgen Danmark'.

- Ja, faktisk har jeg løjet og har sagt til folk, at jeg fik 7, selvom det ikke passer, siger hun.

Derfor skal sandheden frem

Nathalie C. Larsen har ellers selv i årevis rådgivet kunder og private til at male det stærkeste billede af dem selv via de sociale medier, men nu har hun skiftet mening.

For glansbilleder virker utroværdige.

- Jeg er nået frem til, at det ikke er rigtigt. Vi har brug for at tale om os selv som mennesker lige meget, hvor dygtige vi er. For jeg bliver ikke mindre dygtig af at sige, at jeg fik 4 i mit speciale, eller at jeg også kommenterer Melodi Grand Prix på Twitter, siger hun.

Det kan Nathalie C. Larsen se nu, hvor hun selv er blevet arbejdsgiver og ansætter folk.

- Vi pynter os med de flotte ting på Linkedin og fremhæver de ting, vi er allermest stolte af, og det skal vi også, men jeg synes også, at man skal fortælle om det skodjob, man havde, der viste, at man alligevel kunne smøge ærmerne op og møde til tiden, siger hun.

Ekspert: Du virker mere troværdig

Man skal altid overveje, hvad man vil fortælle med de dårlige ting, man lægger ud, men er man ærlig, bliver det belønnet.

Det er Nathalie C. Larsens erfaring.

- Jeg tror, at jeg troværdigt kan sige, at jeg er dygtig til de ting, jeg kan, fordi jeg er bevidst om de ting, jeg ikke kan. Så når du kommunikerer de ting, du ikke kan, så frigiver du energi til at være stolt og reflekteret over de ting, du kan, lyder hendes råd.

Peter Ingemann er enig.

Tv-vært: Det ramte mig bare i maven

Tv-værten ønsker ikke at være bannerfører for, at man skal dele sine fejl og mangler.

Det bekymrer ham dog, at det er den modsatte tendens, han ser.

Helt nye tal fra Sundhedsstyrelsens nationale sundhedsprofil viser, at dårligt mentalt helbred er stigende blandt unge - en tendens, der af Psykiatrifondens formand, Anne Lindhardt, er blevet kaldt "alvorlig og tankevækkende".

Det var derfor, han delte sit budskab på Facebook, lyder det fra Ingemann.

- Jeg er selv far til to teenagedøtre, og de følger 'The Kardashians' og alt det der på Instagram, og da jeg så formanden fra Psykiatrifonden på TV 2 News fortælle, hvordan især de unge er mere pressede end nogensinde før, og at en af årsagerne er de sociale medier, ramte det mig bare i maven, forklarer han.

- Hvis det var mig der, som 12-årig, småtyk og med bumser, så, hvor fantastisk et liv alle andre har, ville mit liv nok have set anderledes ud i dag. I dag får du jo smækket ind i hovedet, at hvis du ikke er med, så er du en taber. Det er sgu da trist, siger Peter Ingemann.