Dansker har taget båden til Oslo 99 gange i træk

Det startede som en spøg, men nu har nordjyden Martin Christiansen været med på alle Oslobådens afgange siden den 3. oktober 2017.

I Ingstrup, en lille nordjysk by lidt uden for Løkken, bor Martin Christiansen på 44 år. Han har været førtidspensionist siden årtusindskiftet på grund af stress og går for det meste og keder sig, når han er hjemme.

Men for omkring seks år siden tog han med en kammerat på minicruise til Oslo. Der var gang i den og god stemning på båden. Og da han godt kunne lide Norges hovedstad, begyndte han at tage den tur oftere og oftere.

Jeg får øje på Heidi og tænker, at hende vil jeg gerne danse med

Martin Christiansen

Det varierede, hvor tit han tog turen. Nogle gange hver uge, andre gange knap så ofte. Men på en af sine utallige ture den 3. oktober 2017 plantede Eivor Nåsund – en af de mange venner, han gennem årene har fået på båden – en idé i nordjydens hoved. Under en svingom på dansegulvet sagde hun i sjov:

- Jeg kender en, der har taget båden 11,5 dage i træk. Det kunne du også gøre.

En skæg idé, tænkte Martin Christiansen. Han skyndte sig, uden at sige det til nogen, at bestille billetter nok til at tangere den bedrift.

Da den milepæl var nået, nævnte en ansat for ham, at rekorden på skibet Stena Saga vist nok var seks uger i træk.

- Så tænkte jeg, at den skulle også slås. Det blev bare vildere og vildere, siger Martin Christiansen.

Så vildt, at Martin Christiansen mandag morgen klokken 7.30 afsluttede sit minicruise nummer 99 i træk, da han gik i land i Frederikshavn. Han har dermed været med på alle Stena Sagas afgange de sidste fire måneder.

Martin Christiansen gemmer alle boardingkort, så nogle gange har han svært ved at finde det rigtige værelse.
Martin Christiansen gemmer alle boardingkort, så nogle gange har han svært ved at finde det rigtige værelse. Foto: Privat billede

Mange penge

Et minicruise koster fra 100 op til 500 kroner, så det løber op, når man skal gøre det 99 gange i træk. Derfor begyndte Martin Christiansen at bede om hjælp fra venner på Facebook. Størstedelen af de knap 100 billetter har han fået foræret.

Men mad og drikke skal der også til, og det har været lidt af en udgift.

- Jeg har brugt mange flere penge, end jeg tjener. Men det kan man sagtens i en periode. Så længe man ikke gør det resten af livet, siger Martin Christiansen til TV 2.

Og han har da også fået noget for pengene. Rejsen har givet ham et hav af nye venner og oplevelser for livet.

- Jeg interesserer mig for musik, og der er lykkehjul, quiz og bingo på båden. Mange stamkunder kommer igen og deltager. Der møder man folk. Selv hvis jeg ikke spiller med, går jeg lige ind og ser, om der er nogen, og det er der altid.

Martin Christiansen efterspørger bådbilletter på Facebook. Video: Mads Buur Simonsen

Mødte sin kæreste på båden

Han har også mødt sin norske kæreste Heidi Nilsen på Stena Saga.

På dansegulvet, hans favoritsted på båden, stod der lige pludselig en sød pige. Hun kendte, til Martin Christiansens held, også Eivor Nåsund.

- Jeg får øje på Heidi og tænker, at hende vil jeg gerne danse med. Så Eivor prikkede lidt til hende, og så dansede vi. Lidt efter lidt udviklede det sig til et forhold. Hun er rigtig sød, fortæller han.

Martin Christiansen bruger sine dage i Oslo til at besøge kæresten, Heidi Nilsen, som han mødte på en af de 99 ture.
Martin Christiansen bruger sine dage i Oslo til at besøge kæresten, Heidi Nilsen, som han mødte på en af de 99 ture. Foto: Privat billede

Han kan ikke helt præcis huske, hvornår de mødte hinanden. Men det kan Heidi Nilsen tydeligt. Det var den 25. oktober sidste år.

- Han spreder så meget glæde, han viser omsorg, han er så sød, kærlig, varm og god. Han har en herlig humor og en herlig latter. Han er en fantastisk person, siger Heidi Nilsen.

Søsteren er vaskekone

Udover en helt ny familie på båden, som han kalder dem, er han pudsigt nok også kommet tættere på et familiemedlem hjemme i Danmark. For eftersom han hele tiden er på farten, er det svært selv at klare tøjvasken. Så det hjælper søsteren med.

- Jeg begyndte at se min søster mere og mere. Før så jeg hende hver tredje måned. Nu ser jeg hende hver uge, siger Martin Christiansen.

- Hun sagde faktisk på et tidspunkt, at hun ville finde en vaskekone fra Frederikshavn. Men så ville hun ikke se mig hver uge, så det droppede vi igen.

De resterende familiemedlemmer ser han dog ikke så meget. Faktisk er det kun søsteren, der har set ham, siden han begyndte rejsen. Udover over dem savner han også naturen i Nordjylland. Men han elsker livet på båden så meget, at han ikke kan se sig selv stoppe med at sejle frem og tilbage.

99 ture er ikke nok

99 ture er da heller ikke enden. Han har en drøm om at komme i Guinness Rekordbog. Og der skal – som minimum – stå 100 ture i træk ud fra hans navn for at opnå det.

Martin Christiansen noterer alle sine ture i en lille bog.
Martin Christiansen noterer alle sine ture i en lille bog. Foto: Privat billede

Derfor er han heller ikke denne mandag i Nordjylland ret længe. Klokken 18.30 hopper han nemlig om bord på båden igen og begynder sin tur nummer 100.

Og det begejstrer kæresten Heidi Nilsen, der også er stamkunde på båden:

- Jeg er meget imponeret over hans rekordforsøg, og det har jeg også sagt til ham. Jeg synes, det er så spændende at følge med i rekordforsøget. Og jeg er så stolt af ham.