Indtast dit navn og få svaret: Så populært er det i dag

Hvor mange hedder det samme som dig? Tast dit navn ind, og få svar på, hvor populært netop dit navn er.

I mange år har Peter og Anne været de mest udbredte navne i Danmark. Det er de stadig, men ikke blandt de yngste i landet, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Hvis man ser på indbyggere under 10 år, er det William og Emma, der topper listen over mest udbredte navne, mens Ida og William var de mest populære blandt nyfødte i første halvdel af 2017.

Men hvis man vælger navnet Lars, Karen, Kasper eller Helle, som ikke ligger på listen over de 50 mest populære danske drenge- og pigenavne - hvor mange kommer man så til at dele navn med?

Det spørgsmål kan du få svaret på ved at indtaste dit for- og efternavn i TV 2s navnemaskine herunder:

Tjek selv:
Hvor mange hedder det samme som dig?

OBS: Beregneren tæller kun det første navn som fornavn. Hedder du Anne Mette Holm Larsen, vil du i den her statistik være noteret med Anne som fornavn, og Larsen som efternavn.
Fornavn Efternavn
Slå mit navn op
Har du mere end ét fornavn? Statistikken tæller kun det første navn som fornavn, og det sidste navn som efternavn. Sammensatte navne med bindestreg (f.eks. Anne-Mette) tæller dog som ét fornavn. Herunder har vi slået "" op.

Mænd i Danmark hedder Der er to eller færre personer med navnet

Kvinder i Danmark hedder

Danske - hedder til fornavn. Det samme hedder - -. Der er to eller færre personer med fornavnet

Personer har efternavnet Der er to eller færre personer med efternavnet

Vi er underlagt reklameeffekten

Spørger man navneforsker Michael Lerche Nielsen fra Københavns Universitet, hvad der vækker mest opsigt i den nye navnestatistik, peger han på pigenavnet Nora. På listen over populære navne til nyfødte i første halvdel af 2017 ligger det på en 11. plads.

- I 2016 lå det på en 28. plads, og året før var det nummer 35, så der er virkelig sket noget. Det kan være på grund af den norske serie ’Skam’, som i den grad har appelleret til det unge forældresegment, siger han.

Ifølge Michael Lerche Nielsen er vi ikke kun underlagt den såkaldte reklameeffekt, når det gælder biler, ure, ketchup og tøj – men altså også navne.

- Tv-serier har helt klart en effekt, både positivt og negativt. Navne som Ariel og Jasmin toppede, da Disney udgav tegnefilmene, mens Amalie fik et dyk nedad, da realitystjernen med samme navn blev kendt, siger han.

I listerne herunder kan du se, hvilke navne der er mest udbredt blandt danskerne, og hvilke 20 navne der var mest populære blandt nyfødte i første del af 2017.