Sådan ender 45.000 brugte, danske briller i Afrika

16x9
Danskerne kan til kommunalvalget donere gamle briller til Lions Club, som sender dem videre til udviklingslande. Foto: TV 2

Velgørenhedsorganisationen Lions Club opfordrer danskerne til at tage aflagte briller med, når de går til valg på tirsdag.

Der er gang i sorteringen på produktionsskolen Multicenter Syd i Nykøbing. Her har Kirstine Malmberg og andre elever travlt med at måle styrken på aflagte briller fra hele Danmark, som skal sendes til blandt andet Afrika.  

Og efter på tirsdag får de forhåbentlig endnu flere briller at tage fat i.

Til kommunal- og regionsrådsvalget på tirsdag samler velgørenhedsorganisationen Lions Club nemlig danskernes brugte briller ind for at sende dem til udviklingslande som Indien, Nepal og en række lande i Afrika.

Vil du donere dine brugte briller til lande som Indien og Nepal? Så kig efter Lions Clubs indsamlingskasse der, hvor du skal afgive din stemme til tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg.
Vil du donere dine brugte briller til lande som Indien og Nepal? Så kig efter Lions Clubs indsamlingskasse der, hvor du skal afgive din stemme til tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg. Foto: TV 2

Klart syn for første gang

For hvad mange brillebrugere måske betragter som gammelt, aflagt bras med skæve stænger og ridser, kan forvandles til et sæt helt brugbare briller for folk i Indien eller Nepal, som ikke selv har råd til at købe sig et par briller, lyder det fra Lions Club.  

- Vi gør dem i stand, og så er det nye briller for dem, der får dem, som aldrig har haft et sæt briller, siger Bent Jespersen, formand for internationale relationer, Lions Club Danmark og fortsætter:

- Vi har haft den glæde at se, at når vi kommer ned og deler briller ud, så er der nogle, der for første gang i deres liv næsten får et optimalt syn.

Vil indsamle flere end sidst

Ved sidste valg indsamlede Lions Club 16.000 par briller, og i år håber de at kunne sende endnu flere af sted mod dem, der har brug for dem. Det sker sammen med de 45.000 briller, Lions Club og Multicenter Syd i Nykøbing allerede har indsamlet og sorteret i løbet af året.

Se, hvordan Multicenter Syd gør de brugte briller klar til de nye ejere i videoen herunder. 

Produktionsskolen Multicenter Syd i Nykøbing samler i samarbejde med Lions Club briller ind til et godt formål. Det sker ved kommunalvalget 21. november. Video: Nanna Jakobsgaard Nielsen

- Vi ved jo, at der er nogen, som faktisk har rigtig meget behov for det. Og de kan jo så få dem her fra skolen, og det synes jeg er en god tanke at have, siger Kirstine Malmberg, mens hun klargør en ny sending af briller.

Lions Club opfordrer vælgerne til at tjekke deres lokale lionsklubbers hjemmesider og Facebook-profiler samt lokalaviserne for at finde de valgsteder, hvor Lions Club indsamler briller. 

Lions Club er en velgørenhedsorganisation, der blev stiftet i USA i 1917. Foreningen kom til Danmark i 1950 og har som en del af deres 100 års jubilæum i år også samlet brugte briller ind til samme formål i samarbejde med brillefirmaet Thiele.