Medarbejder fritaget for tjeneste efter tog ramte gravemaskine

Menneskelig fejl førte til togulykke, tyder foreløbige undersøgelser på.

Det tyder nu på, at det var en menneskelig fejl, der førte til, at et kystbanetog tirsdag morgen kørte ind i en gravemaskine nær Klampenborg på Sjælland.

Det viser Banedanmarks indledende undersøgelser, skriver DR.

Fejlen er sket i kommunikationen mellem de personer, der styrer trafikken, og de personer, der arbejdede langs skinnerne, oplyser Banedanmark i et skriftligt svar til DR.

- I relation til den konkrete hændelse er den pågældende medarbejder indtil videre fritaget for tjeneste, mens undersøgelsen pågår, fremgår det af svaret.

Entreprenør: Tilladelse fra Banedanmark

Søren Knudsen, der er indehaver af LM Gruppen, hvis gravemaskine blev ramt af toget, siger til DR, at de havde anmodet om at komme ind over en bestemt sikkerhedsafstand og fået tilladelse af Banedanmark, da toget kørte ind i gravemaskinen skubbede den 150 meter hen ad sporet.

Føreren af gravemaskinen nåede at springe ud, lige inden toget ramte. Han slap med et vrid i anklen.

- Det er ganske heldigt, når man tænker på, hvad der kunne være sket, sagde Banedanmarks områdechef, Kenneth Laurentius, til TV 2 tidligere.

Syv kom til skade

Syv personer fik lettere skader og kom til observation for piskesmæld eller chok, har DSB's pressevagt oplyst til TV 2.

Sammenstødet betød, at der blev indsat togbusser mellem Skodsborg og Klampenborg, og der kører ikke tog på strækningen resten af tirsdagen.

Onsdag morgen kører togene igen, men med reduceret drift indtil middag, oplyser Kenneth Laurentius. På DSB's hjemmeside kan man læse, hvordan togene kører.