Hjort stangede 2-årig dreng omkuld - nu er den aflivet

I samarbejde med TV Syd

En sika-hanhjort fik søndag en tur i Dyrehaven til at gå helt galt for familien Klint.

Som ofte før var Heidi Klint i Dyrehaven i Esbjerg med sin veninde, sin mand og deres to sønner, Leander på seks måneder og Sylvester på to år. Med sig havde de foder til de mange dyr, som lever i den velbesøgte skov.

Pludselig begyndte en af hjortene at stange veninden, som akkurat nåede at advare de andre, da den gik til angreb på familiens toårige dreng, Sylvester Klint.

- Han fik blå mærker og en hudafskrabning, men det kunne have gået meget værre, hvis geviret havde ramt ham i øjnene, fortæller Sylvester Klints mor, Heidi Klint, til TV Syd.

- Han har haft mareridt den sidste uge - hver gang han har skullet sove, har han haft det skidt. Nu har han det lidt bedre, siger Heidi Klint, som sendte videoklippet af angrebet til kommunen, der reagerede med det samme.

Hjorten blev aflivet

Man skal være ekstra påpasselig, når man færdes i dyrehaverne rundt om i landet netop nu, siger leder af Vej og Park i Esbjerg Kommune Mads Astrup.

Hvis man kommer tæt på, så kan de godt tage fejl af mennesker og konkurrerende hjorte

Mads Astrup, leder for Vej og Park i Esbjerg Kommune

- Hjortene er i brunst lige nu, og hvis man kommer tæt på, så kan de godt tage fejl af mennesker og konkurrerende hjorte. Hvis de føler sig generet, så kan de finde på at stange, fortæller han og tilføjer, at hjorten, der stangede Sylvester Klint, er blevet aflivet.

- Det er ikke, fordi dyrene er aggressive. De føler sig generet, og så er det jo kun enkeltindivider, det her handler om. Der bliver sørget for, at de bliver taget ud, fortæller han.

Gæsterne i dyrehaven færdes på eget ansvar, og der er klare retningslinjer for, hvordan man bør opføre sig overfor dyrene. Det fremgår af flere skilte i skoven.

- Man skal holde sig minimum tre meter fra dyrene, og man skal lade være med at håndfodre dem. Man skal desuden være årvågen, når man finder plastikposen frem, så det ikke rasler og lyder som om, man skal til at fodre dem. Man skal være lidt ekstra opmærksom på den her tid, forklarer Mads Astrup til TV 2.

Kommunen har sat skilte op med, at håndfodring er forbudt samt advarsler om, at der er vilde dyr i brunst.
Kommunen har sat skilte op med, at håndfodring er forbudt samt advarsler om, at der er vilde dyr i brunst. Foto: Finn Grahndin / TV Syd

Selvom rådene er klare, så blev Sylvester Klints mor alligevel overrasket over, at det kunne gå så galt.

- Vi synes jo, vi gjorde, som vi skulle. Smed foderet på jorden. Men nu kan jeg da godt se, at vi burde have fjernet os lidt mere væk fra hjortene. De tre meter, som de anbefaler. Men det kom meget bag på os, at det kunne ske, siger Heidi Klint.

Flere børn stanget i Esbjerg Dyrehave

Det er ikke første gang, at en lille dreng er blevet stanget af en hjort i Esbjerg Dyrehave.

I november sidste år gik det udover 2-årige Benjamin Kristensen, da han var i skoven med sin far, mor og storebror.

Familien stod og fodrede en mindre gruppe dyr, men der kom hurtigt flere og flere til. Pludselig brød en ung hjort ind i flokken og gik til angreb på familiens yngste søn, som faldt bagover og slog sit hoved hårdt ned i jorden.

- Jeg er fuldstændig rystet, og jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre. Det går så stærkt, fortalte faren til TV 2 om den 2-årige søn, som ikke slap ligeså heldigt som Sylvester Klint.

Benjamin Kristensen fik et blåt øje og måtte på skadestuen, hvor han blev limet i baghovedet.

Også i 2014 blev en 3-årig dreng stanget af en hjort i Esbjerg Dyrehave. Men på trods af hændelserne mener Mads Astrup ikke, at det bør have konsekvenser for, om gæsterne bør have lov til at færdes i haven, når hjortene er i brunst.

- Det er et gentaget fænomen, at hjorten er i brunst. Vi vil også gerne have, at folk kan komme ind og opleve dem i denne særlige tid på året, siger han.

Benjamin blev stanget af en hjort i november 2016. Kort efter ulykken blev han kørt på skadestuen, hvor han blev limet i baghovedet og undersøgt for andre skader.
Benjamin blev stanget af en hjort i november 2016. Kort efter ulykken blev han kørt på skadestuen, hvor han blev limet i baghovedet og undersøgt for andre skader. Foto: Privatfoto