Styrelse vil tage tilskud fra muslimsk friskole

16x9
Den muslimske friskole. Foto: Scanpix / Scanpix

Friskolen Nord-Vest Privatskole risikerer at miste sit tilskud, der i 2016 var på 11,6 millioner kroner.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vil tage tilskuddet fra den kritiserede muslimske friskole Nord-Vest Privatskole i København.

Det skriver Berlingske.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet fører tilsyn med privat- og friskolerne. Det er i en såkaldt påtænkt afgørelse, at styrelsen lægger op til at fratage skolen sit tilskud, fortæller vicedirektør Susanne Clausen.

- Det er en meget alvorlig sag, hvor vi har vurderet, at nogle af forholdene er så alvorlige, at det har været nødvendigt at lave en påtænkt afgørelse om, at hele tilskuddet bortfalder, siger hun til Berlingske.

Susanne Clausen fortæller til Berlingske, at "der skal meget til", for at styrelsen ombestemmer sig og ikke fratager skolen statstilskuddet.

Får frist på 14 dage

Skolens statstilskud tilbageholdes i første omgang for september. Derefter har skolen en frist på 14 dage til at komme med indvendinger.

Tilskuddet kan bortfalde helt, hvis skolen ikke kan påpege faktuelle fejl på centrale punkter i sagen.

Under skærpet tilsyn

I juli blev skolen sat under skærpet tilsyn. Det skete efter et uanmeldt besøg på skolen, hvor styrelsen fandt undervisningsmateriale på arabisk, der blandt andet brugte begreber som "jihad" og kamp.

Desuden blev skolens bygninger sidste år købt af et firma med forbindelse til en svensk religiøs forening og verdensomspændende islamisk organisation. Det var ligeledes medvirkende til det skærpede tilsyn.

Berlingske har tidligere beskrevet, at skolens viceskoleleder delte Hizbollah-relateret materiale på sin Facebook-profil. Siden har skoleleder Søren Waast fratrådt sin stilling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen på Nord-Vest Privatskole.