22-årig terrormistænkt dræbt - hans beklædning afslørede ham

Det var en civil borger der tippede politiet.

Gerningsmanden bag torsdagens terrorangreb i Barcelona, den 22-årige Younes Abouyaaqoub, er blevet skudt. Det siger catalansk politi på et pressemøde mandag.

De catalanske myndigheder fortæller, at han var føreren af den hvide varevogn, der kørte ned ad Ramblaen i det centrale Barcelona i torsdags og ramte tilfældige civile.

Han menes at have dræbt i alt 13 personer og såret over 100 ved varevognsangrebet. Han er samtidig mistænkt for at have knivdræbt en mand, der sad i en bil.

Borger tippede politiet 

Ifølge nyhedsbureauet AP var det en ejer af en lokal vingård, der alarmerede politiet efter at have set en bil krydse ejendommen i høj hastighed. 

- Borgeren ringede og sagde, at hun havde passeret en person, der uden tvivl var ham, vi ledte efter. Og hun gav en detalje: Hans beklædning passede slet ikke til det varme vejr, for han gik tildækket og med lange ærmer, oplyser chefen for Los Mossos, det catalanske politi, Josep Lluis Trapero.

Catalonsk politi har skudt en mand, med hvad der ligner et bombebælte, vest for Barcelona, melder myndigheder.
Catalonsk politi har skudt en mand, med hvad der ligner et bombebælte, vest for Barcelona, melder myndigheder. Foto: LLUIS GENE / Scanpix Denmark

Senere mandag eftermiddag kunne politiet så skrive følgende på Twitter:

- Klokken 17.05. Den mistænkte person i Subirats bar et bombebælte på kroppen. Vedkommende er blevet skudt, skriver myndighederne.

De spanske myndigheder har tidligere mandag bekræftet, at de arbejder ud fra hypotesen om, at det var Younes Abouyaaqoub, som sad bag rattet ved en bilmassakre i torsdags i Barcelona. 

Her blev fodgængere kørt ned på Barcelonas gågade La Rambla. 

Del af celle

Younes Abouyaaqoub menes at være en del af en ekstremistisk celle, der planlagde flere angreb i Barcelona. Foruden angrebet på La Rambla gennemførte personer fra cellen også et bilangreb natten til fredag i kystbyen Cambrils. 

Myndighederne i Spanien har mandag oplyst, at de har identificeret i alt 15 dødsofre for de to angreb i Barcelona og Cambrils. Otte mænd - deriblandt to mindreårige drenge - og syv kvinder blev dræbt. 

Over hundrede personer blev sårede. Mere end 50 er stadig indlagt på hospitalet, flere i kritisk tilstand.