Chefredaktør undskylder overfor fans af Brøndby

16x9
Både chefredaktør for Jysk Fynske Medier, Troels Mylenberg, og chefredaktør på Politiken, Christian Jensen, undskyldte for debatindlæg. Foto: TV 2

Både chefredaktør for Jysk Fynske Medier, Troels Mylenberg, og chefredaktør på Politiken, Christian Jensen, undskyldte debatindlæg.

Tirsdag kunne man i Jysk Fynske Medier læse, at journalisten og bloggeren Angela Brink anklagede fans til fodboldkampen mellem Brøndby og FC København den 6. august for at heile.

Hun skrev: "Udover volden mod kontrollører og udkommanderede betjente blev der faktisk også heilet på langsiderne."

Jysk Fynske Medier har fjernet indlægget og i dagens Presseloge undskyldte chefredaktør Troels Mylenberg direkte til seerne:

- Jeg vil gerne benytte lejligheden her til at undskylde overfor de mange fans af Brøndby, der føler sig trådt på. Det er mit ansvar. Vi skulle ikke have bragt beskyldninger om, at folk er nazister, sagde han.

På spørgsmålet om, hvorfor indlægget overhovedet blev trykt, svarede Troels Mylenberg:

- Det sker, fordi vi ikke har været gode nok til at hjælpe skribenten med ikke at komme ud i det her, inden det blev bragt.

Også undskyldning fra Politiken

Også chefredaktør på Politiken, Christian Jensen, beklagede et debatindlæg, der er blevet bragt i hans avis, nemlig et indlæg fra en far om HPV-vaccinationer.

- I det indlæg er der en passage, hvor han tager videnskaben med ind i forhold til, hvad HPV-vaccinen har af skadevirkninger. Det skulle vi have bedt ham om at dokumentere. Vi skulle sige: ”Godt, hvor har du det fra. Er der belæg for det?” Og er der ikke det, skal det tages ud af indlægget, sagde Christian Jensen i Presselogen.

Undskylds-barometer

Både Christian Jensen og Troels Mylenberg blev bedt om at placere deres beklagelse på et undskylds-barometer med punkterne ”I får ret, jeg får fred”, ”jeg beklager”, ”undskyld” og ”undskyld, det sker ikke igen”. Begge placerede sig helt i top på ”undskyld, det sker ikke igen.”

Se eller gense Presselogen på TV 2 Play