Mand sigtet for brand og forsøg på at dræbe sine to børn

16x9
Stor brand på Thorvaldsensvej på Frederiksberg natten til fredag den 11. august. Foto: Mathias Øgendahl / TV 2

Grundlovsforhøret er dog udsat på ubestemt tid, da manden var for syg til at møde op i retten.

Store flammer stod op af en gammel etageejendom på Thorvaldsensvej på Frederiksberg natten til fredag.

Branden brød ud ved 01.20-tiden i en lejlighed på 3. sal.

Alle beboere måtte forlade ejendommen, og flere familier stod pakket ind i nattøj og sengetøj på gaden og kunne blot se på, mens branden spredte sig til hovedtrappen, og flammerne brød igennem oppe 4. sal. 

- Der er en del evakuerede, og tre personer er blevet tilset for røgforgiftning, siger operationschef Frederik Ryber fra Hovedstadens Beredskab til TV 2.

Evakueringsbus på stedet

Det er angiveligt en 57-årig mand, der står bag.

Han skal først have sat ild til en lejlighed på Frederiksberg. Efterfølgende skal han have forsøgt at slå sine to børn ihjel. Sådan lyder en sigtelse mod en far, der lørdag skulle have været i grundlovsforhør. Det skriver Ekstra Bladet.

Grundlovsforhøret er dog udsat på ubestemt tid, da manden var for syg til at møde op i retten. Anklager Helle Egelund Jensen fortæller til avisen, at faren vil blive fremsat, når lægerne vurderer, at han er i stand til det.

Manden er sigtet for at have hældt brændbar væske ud i en lejlighed på Thorvaldsensvej på Frederiksberg. Efterfølgende satte han ild til lejligheden. 

Den anden sigtelse lyder på, at han efterfølgende skal have forsøgt at slå sine børn på to og syv år ihjel i et øde industriområde i Rødovre. Ifølge Ekstra Bladet foregik drabsforsøget ved, at han først gav børnene sløvende medicin og dernæst satte en slange fra udstødningsrøret ind i bilen, hvor børnene sad.