Pressenævnet kritiserer TV 2

16x9
Pressenævnet udtaler kritik. Foto: Pressenævnet

Pressenævnet har udtalt kritik af udsendelsen ”Danmark mod Østeuropa” i januar måned og en efterfølgende omtale heraf.

Pressenævnet har udtalt kritik af TV 2 for at give et mindre tømrerfirma opfattelse af, at de medvirkede i en udsendelse om arbejdsmiljø og arbejdsglæde, mens udsendelsen i stedet var meget kritisk over for firmaets håndværk.

Indehaveren af tømrerfirmaet Boasbyg har klaget til Pressenævnet.

Han mener, at han gav tilladelsen på falske forudsætninger. Han indvilligede i, at TV 2 måtte optage under virksomhedens arbejde. I hans kontrakt med TV 2s produktionsselskab var det imidlertid oplyst, at udsendelsen ville fokusere på arbejdsglæde og, hvad der var vigtigst for folk, når de gik på arbejde.

Uden at Boasbyg var orienteret om det, havde TV 2 fået et andet hold håndværkere til at opføre et tag hos samme kunde.

Udsendelsens fokus var herefter en sammenligning af udførelsen af det håndværksmæssige arbejde og prisen på arbejdet.

Pressenævnet er enig med indehaveren i, at han ikke kunne siges at have givet tilladelse til at bringe optagelser med den vinkel, som TV 2 valgte. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af TV 2 for at bringe optagelserne.

Herudover omtalte TV 2, at kunden overvejede at indgive politianmeldelse af indehaveren af tømrerfirmaet. Indehaveren af tømrerfirmaet havde henvendt sig til kunden en gang på mail og en gang personligt.

Da udsendelsen blev offentliggjort et halvt år senere, i januar 2017, havde kunden fortsat ikke politianmeldt indehaveren.

Pressenævnet udtaler kritik af TV 2 for at bringe kundens overvejelser, der er krænkende for indehaveren og uden almen interesse.

Hele Pressenævnets kendelse kan ses på Pressenævnets hjemmeside: www.pressenaevnet.dk