Cyklist skabte panik på dansk motorvej

En bilist optog denne video af en ældre slovensk mand, der cyklede på Holbæk-motorvejen. Politiet siger, at man ofte er udsat for det.

Denne video på Facebook, som er blevet vist over 730.000 gange og delt knap 5.000 gange, viser en slovensk mand, der uden at ane hvad han gør, kører langs Holbæk-motorvejen på den Københavnske Vestegn. Pludselig krydser han helt umotiveret motorvejen ved en afkørsel.

Episoden, der skete for en uge siden, blev filmet af Teddy Østergaard, der lagde den på Facebook.

Se hele videoen (1 minut). Det er det mest vanvittige jeg med mine små 41 år på bagen, endnu har oplevet.

Posted by Teddy Ostergaard on Wednesday, June 14, 2017

- Det er det mest vanvittige jeg med mine små 41 år på bagen, endnu har oplevet, skriver Teddy Østergaard i sin Facebook-opdatering.

Til Ekstra Bladet har Teddy Østergaard fortalt, at han mandag eftermiddag kom kørende i sin bil på Holbæk-motorvejen, da han så en ældre herre på cykel i nødsporet.

- Jeg fik stoppet ham, men jeg kunne ikke kommunikere med ham. Så jeg gik tilbage til min bil efter mobiltelefonen, men der smuttede han fra mig, og så valgte jeg at køre bagved med blink for at advare andre, sagde han til Ekstra Bladet.

Fik stoppet cyklisten

Det lykkedes dog Teddy Østergaard sammen med en anden bilist at få stoppet cyklisten.

- Det tog lidt tid, men efter videoklippet fik jeg en anden bilist til at køre foran og stoppe ham igen. Så var det bare at vente de små 20 minutter, til politiet dukkede op, fortæller Teddy Østergaard.

Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter Claus Buhr, der er kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi,overfor Ekstra Bladet, at man fik flere henvendelser om cyklisten.

- Der er tale om en ældre, slovensk herre. Vi sendte en patrulje, der fik ham hjulpet væk fra motorvejen. Han fik en formaning, men ingen bøde, oplyser Claus Buhr til Ekstra Bladet.

Claus Buhr oplyser, at Københavns Vestegns Politi ofte er udsat for den slags.

I juni sidste år kunne TV 2 fortælle en lignende historie, hvor en cyklist skabte kø på Amager-motorvejen.