Fem betjente står frem: Vi har fået traumer for livet

16x9
PTSD-ramte betjente føler sig ladt i stikken, efter at svære sager i politiet har tvunget dem til at sige op. Foto: TV 2

En fyrværkeriulykke af dimensioner og en otte tons tung traktor med kæmpeplov. Læs her, hvad der har givet Leif, Didde, Michael, Lars og Ida PTSD.

I årevis har de sørget for, at vi kan sove trygt om natten, men for mange betjente har arbejdet betydet, at de ikke længere selv kan sove.

Mareridt og depressive tanker holder dem vågne.

Det fortæller fem sygemeldte betjente, som TV 2 har talt med.

De er med i foreningen ’Politiveteranerne’, som består af 80 – 100 sygemeldte og sygepensionerede betjente, der har fundet sammen for at hjælpe hinanden igennem identitetskriser, selvmordstanker og ensomhed.

- Langt størstedelen af medlemmerne har fået diagnosen PTSD efter at have været udsat for traumatiserende oplevelser på jobbet, fortæller formand Leif Voigt.

Modsat soldaterveteraner eksisterer der ikke nogen målrettet hjælp til betjente, der er blevet ramt så hårdt på psyken i tjenesten, at de har været nødt til at aflevere deres politiskilt.

Når de er ude af politiet, er de stort set overladt til dem selv og den kommunale hjælp, som alle andre med PTSD kan søge. Men det er ikke nok, mener foreningens formand.

- Forsvaret har givet soldaterveteranerne veteranhjem, anerkendelse og professionel hjælp. Men hvad med os? Vi har også været i en slags krig herhjemme, lyder det.

TV 2 har mødt Leif, Didde, Michael, Lars og Ida, der alle er blevet diagnosticeret med PTSD. Nedenfor kan du læse, hvad der har udløst den, og hvorfor de føler sig ladt i stikken.

KNÆKKET I POLITIET
En fyrværkeriulykke af dimensioner og en traktor med en kæmpeplov. Læs her, hvad der har givet Leif, Didde, Michael, Lars og Ida PTSD, og hvorfor de føler sig svigtet.