Syv på hospitalet efter ammoniakudslip i Gørløse

16x9
Politiet opfordrer folk til at gå indendørs. Foto: Annelene Petersen / Scanpix Denmark

Beboere i området skal gå indenfor, siger Nordsjællands Politi.

Syv personer er bragt til sygehuset efter et ammoniakudslip i Gørløse sydvest for Hillerød. 

Beboere i området skal gå indenfor og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg. 

Udslippet betyder også, at Roskildevej - eller Rute 6/53 - er spærret mellem Lystrupvej og Borupvej. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet kan kort efter klokken 16.30 ikke sige noget om, hvor længe folk skal blive indenfor, eller hvor længe hovedvejen vil være afspærret.

20 påvirket - syv på sygehuse

Beboere i en radius af 300 meter skal gå indenfor og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg, oplyser Nordsjællands Politi. 

- I alt 20 personer er påvirket af udslippet og syv personer er bragt til sygehusene i Hillerød og Herlev, fortæller politiets pressekonsulent Henriette Døssing. I forbindelse med udslippet var Roskildevej - eller hovedvej 53 - spærret mellem Lystrupvej og Borupvej.

Nærmere tekniske undersøgelser skal klarlægge årsagen til udslippet, og Arbejdstilsynet er også tilkaldt for at foretage undersøgelser på virksomheden. Ved 16.30-tiden oplyser politiet, at en bus er på vej, så medarbejderne kan komme i tørvejr og få varmen.

Fredag eftermiddag oplyser politiet, at Roskildeve nu er åbnet igen, oplyser Nordsjællands Politi. En dårlig svejsning på en ammoniakbeholder var formentlig skyld i udslippet.