Slagterier i krise: - Forbrugerne må kigge langt efter vores kød

Ansatte på flere af Danish Crowns svineslagterier har nedlagt arbejdet. Det vil ramme kunderne.

En arbejdsnedlæggelse på flere af Danish Cowns slagterier betyder, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt.

Det oplyser Danish Crown på deres hjemmeside.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer, siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork

Bagud efter påsken

På grund af påskens helligdage var Danish Crown i forvejen to til tre dage bagud med slagtningen af grise. Det var meningen, at det efterslæb skulle indhentes frem mod sommerferien. I stedet kommer de nu yderligere bagud på slagterierne.

Mens kunderne må undvære flæskestege og skinker, betyder arbejdsnedlæggelserne, at mere end 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.

Slagterierne i Herning, Horsens og Blans er ramt af arbejdsnedlæggelserne, som skyldes frustrationer over resultatet af urafstemningen om overenskomsterne for 2017

- Næsten alle slagteriarbejdere har stemt ’nej’, og alligevel bliver det et ’ja’, fordi der er nogle faggrupper, som vi ikke har noget som helst til fælles med, som på grund af den demokratiske proces har været i stand til at trække det ned over hovedet på slagteriarbejderne,siger Klaus Olesen, fællestillidsmand, Danish Crown i Horsens, til TV2.

87 procent stemte 'nej'

De nye overenskomster for 424.000 medlemmer af LO-fagforeningerne gælder for de næste tre år. 57,2 procent stemte ja til overenskomsterne, men i enkelte specialforbund var der stor modstand.

Hos Fødevareforbundet NNF, der blandt andet organiserer slagteriarbejderne, stemte 87 procent af medlemmerne ’nej’ til aftalen. 

Også svineslagteriet Tican med hovedsæde i Thisted er lammet af arbejdsnedlæggelse, skriver TV Midtvest.

Her protesterer de også

  • Slagterierne Sæby, Herning, Horsens, Skærbæk og Rønne har nedlagt arbejdet. Medarbejderne protesterer over overenskomsten, som, de ikke føler, tilgodeser dem. Der er tale om omkring 2.000 medarbejdere.
  • Også kødkvægsslagterne på slagteriet Himmerlandskød i Farsø har nedlagt arbejdet. Slagteriet står for en fjerdedel af landets kødkvæg.
  • Foran fagforeningens 3F's hovedkontor i København demonstrerer vrede stilladsarbejdere. De utilfredse stilladsarbejdere har medbragt et banner med ordene: "I er ude af trit med medlemmerne".

Kilde: Ritzau