14 SAS-afgange forsinket af nedbrud i IT-system

16x9
14 SAS-fly blev forsinket. Foto: Steffen Ortmann / Scanpix Denmark

IT-systemet Amadeus, der sørger for at tjekke passagerer ind, blev torsdag aften ramt af et stort nedbrud.

14 afgange fra SAS og et enkelt Air France-afgang blev ramt af forsinkelser i Københavns Lufthavn i Kastrup på grund af et nedbrud i booking-systemet Amadeus, oplyser pressevagten i Københavns Lufthavn. Systemet  fungerer nu igen, oplyser pressevagten.

Ifølge Aftonbladet.se, er der tale om et massivt nedbrud, som startede ved 19,30-tiden og har givet massive forsinkelser i hele Europa.

- Det er et indtjekningssystem for passagerindtjekning, som har tekniske problemer. Det er ikke bare de svenske kunder, men også kunder internationalt, der er ramt, siger Fredrik Elgh fra Swedavias presseafdeling til Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladet bruges Amadeus-systemet af alle de store flyselskaber.

SAS bekræfter

Overfor TV 2 bekræfter Frederik Henriksson, SAS' pressechef, at en række SAS-afgange blev ramt af nedbruddet - og at der er tale om forsinkelser på mellem fem og 50 minutter.

- Jeg ved faktisk ikke, om der er tale om 14 afgange fra København. Men alle SAS-afgange i en periode på cirka 50 minutter fra nedbruddet startede 19,30, er blevet ramt, og der er tale om forsinkelser på mellem fem og 50 minutter, siger Frederik Henriksson.

Han bekræfter, at systemet nu fungerer igen.

- Vi måtte tjekke passagererne manuelt ind under nedbruddet, og nu håber vi at være oppe i gear igen så hurtigt som muligt, siger Frederik Henriksson.