Jørgen vil redde landsby fra døden - har købt både brugsen, tanken og banken

Projektmageren Jørgen Søvndal vil redde byen Linde. Han kaldes både ildsjæl og landsbykonge.

Hue, shorts og et par H2O-badesandaler. Det er den faste uniform, når Jørgen Søvndal svinger benet over én af sine mange motorcrossmaskiner, slentrer gennem sin fabrik eller træner sit badmintonhold.

Jørgen Søvndals påklædning er ikke som de flestes i midten af en kold april måned, men Jørgen Søvndal er heller ikke, som folk er flest.

Fra en gård i landsbyen Linde ved Struer regerer manden, der kaldes landsbykongen, nemlig sin verden. Og det betyder ikke så lidt, for Jørgen Søvndal har mere end almindeligt mange projekter kørende for sig.

Han har blandt andet sat sig for at redde byen fra en langsom, men efterhånden velkendt landsbydød. Det betyder, at han blandt andet har købt brugsen, banken og tanken. Han har med andre ord ydet førstehjælp på det halve af Linde.

En uundværlig drift

Efter syv år i USA vendte Jørgen Søvndal i 1993 tilbage til Linde, hvor han og konen startede firmaet Sicatech op. Men han kunne ikke bare se til, mens hans by langsomt lukkede ned om ørerne på ham.

- Sorte vinduer. Mørke vinduer. Nej, stop. Gør noget. Køb dem, siger han om tankerne bag hans masseinvesteringer.

I dag er hele byen efterhånden sat op i omdrejninger, takket være landsbykongen.

- Han er en kæmpe drift for Linde, og hvis ikke man har sådan én som ham, ser det sort ud for sådan et samfund som det her, siger Jørn Klint, der er bestyrer på tanken, til TV 2.

Producerer sportstalenter i egen hal

For Jørgen Søvndal gælder det om at holde liv i byen, og det gør han også gennem sin badmintonklub, hvor han udvikler talenter fra hele verden i sin egen badmintonhal.

For ved siden af fabrikslokalerne, har han i samme bygning fået lavet en hal, hvor han træner både danske og udenlandske badmintonspillere. Spillerne, der blandt andet kommer fra Tjekkiet og Polen, bor i Jørgen Søvndals ejendomme i området, mens de også arbejder en smule på hans fabrik.

Selvom Jørgen Søvndal og hans kone selv har to børn og en håndfuld plejebørn, er der stadig plads til at tage hånd om de unge badmintonspillere og tonsvis af andre projekter, som Lindes landsbykonge har kastet sig ud i.

- Man lever kun én gang. Kom nu. Lev. Gør det. Lad vær med at se tilbage, siger Jørgen Søvndal.

Hvis du vil høre mere om landsbykongen fra Linde, kan du se TV Midtvests indslag her.