Danmark får verdens 5. største vandland: - Det er ikke til at få armene ned

16x9
Parken kommer til at ligge vest for byens teknologiske institut. vil blive i alt 840.000 kvadratmeter stor og bestå af et badeland og en naturpark. Foto: Presse

​Høje Taastrup får efter planen verdens femte største vandland i 2028. Allerede i 2020 åbner første del af parken.

Der er store planer for de lokale vandhunde og fremtidens turister i Høje Taastrup vest for København.

Mere præcist 360.000 kvadratmeter store.

For et fladt stykke jord skal forvandles til verdens femte største vandland – og går alt efter planen, tages det første skadestik allerede til efteråret.

- Er det ikke fantastisk? Det er virkelig svært at få armene ned, siger Michael Ziegler (K), borgmester i Høje Taastrup Kommune, til TV 2.

- Det her stykke jord har vi arbejdet på at udvikle i rigtig, rigtig mange år, og at vi nu kan fortælle, at verdens femte største aquapark bliver en realitet, er helt fantastisk.

Med udgangspunkt i Norden og de nordiske landes natur skal vandlandet tiltrække turister, der ønsker at holde ferie tæt på København. Ud med tropiske palmer og ind med danske strande, svenske skove og islandske varme kilder.

- Det bliver en attraktion uden sammenligning og kommer til at sætte Høje Taastrup på verdenskortet, siger borgmesteren.

Parken har indtil videre fået arbejdstitlen Nordic Water Univers
Parken har indtil videre fået arbejdstitlen Nordic Water Univers Foto: Presse

Første del færdig i 2020

Parken skal bygges i fem etaper. Første del skal efter planen stå færdig i 2020, have over 1000 ansatte og give en turismeomsætning på én milliard kroner.

Når alle etaper er opført, vil parken dække over en 360.000 kvadratmeter stor såkaldt forlystelses- og boligby med 3000 ferieboliger, 300 hotelværelser, et stort konferencecenter og vandland samt en ligeså stor naturpark til gå- og løbeture.

Det sidste søm vil efter forventningen blive slået i i 2028 og betyde, at vandlandet i Høje Taastrup vipper Kalahari Resorts Dells Water Park i den amerikanske stat Wisconsin af pinden og indtager placeringen som verdens femte største.

- Det vigtigste for mig er, hvad det her betyder for byen. Det kommer til at tiltrække turister og skabe arbejdspladser – også mange jobs, som ikke nødvendigvis kræver en ph. d., siger Michael Ziegler.

Borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, og Ulf Høyen, partner i Nordic Corporate Finance, foran de tomme marker, der snart skal forvandles til vandland.
Borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, og Ulf Høyen, partner i Nordic Corporate Finance, foran de tomme marker, der snart skal forvandles til vandland. Foto: Presse

Størrelse er ikke alt

Ifølge Nordic Corporate Finance, der er gruppen bag projektet, vil man med parken forsøge at nyde godt af verdens syn på Danmark og konceptet ’hygge’. Desuden vil man udnytte, at Københavns Lufthavn udvider, så hele 40 millioner årligt kan flyve til og fra den danske hovedstad.

- Vi glæder os til at få det rejst og tror på, at det bliver en succes. I modsætning til andre resorts i Europa vil vores få den rette størrelse til mange års vækst i antallet af gæster, siger Ulf Høyen, partner i Nordic Corporate Finance, til TV 2.

Han understreger dog, at det ikke kun handler om størrelsen.

- Vi går efter det bedste samlede koncept. Vi ved, at mange mennesker vil nyde at være i vandland med deres børn, og så dagen efter kunne gøre noget andet, siger Ulf Høyen.

Byrådet forventes at godkende lokalplanen til efteråret, hvorefter det første spadestik kan tages til Høje Taastrups nye badekæmpe.

Verdens største badeland

Tropical Island Resort i Tyskland

Foto: Sisse Stroyer / Scanpix Denmark
Tropical Island Resort i tyske Krausnick tager førstepladsen som verdens største vandland. Mellem palmer, solstole, bambushytter og luftballoner findes et utal af rutsjebaner og vandforlystelser til børn og voksne. Parken har også et stort spaområde og en ’blå lagune’.

World Waterpark i Canada

Foto: World Waterpark
Det canadiske vandland World Waterpark tager andenpladsen med plads til 42.000 badende gæster. Parken ligger i Edmonton og har verdens største bølgebad, der kan lave flere meter høje bølger og rutsjebaner, som suser i over 25 meters højde.
 

Kalahari Resorts i USA

Foto: Kalahari Resorts
Taget over de mange bade i Kalahari Resorts i byen Sandusky i den amerikanske stat Ohio er specielt udviklet, så det tillader ekstra meget naturligt dagslys at trænge igennem. Desuden skal gæsterne huske solcreme, da glasset tillader solen at give huden farve året rundt. Badelandet, der er det tredje største i verden, har jordens største vandbasketbane.
 

Beijing Aquatics Center i Kina

Foto: Martin Bureau / Scanpix Denmark
På fjerdepladsen kommer Beijing Aquatics Center. Parken blev opført i den kinesiske hovedstad i 2008 til de Olympiske Lege og er siden blevet ombygget til nu at rumme blandt andet flere forskellige vandrutsjebaner, bølgebade og spaområder.

Kalahari Resorts Dells Water Park i USA

Foto: Kalahari Resorts
Kalahari Resorts Dells Water Park i den amerikanske stat Wisconsin er verdens femte største vandland. Parken er bygget i 2005 og er inspireret af afrikansk kultur.