Flytning af en hest og fem andre sager, hvor DR's brug af licensmidler vakte debat

16x9

70.000 kroner har DR betalt for at flyve en hest til USA. Det er ikke første gang, at DR’s brug af licensmidler møder kritik.

2.477 kroner.

Det betaler de fleste af os årligt i medielicens, blandt andet for at Danmarks Radio kan sende fjernsyn og radio ud i vores stuer.

Men nogle af pengene er også gået til at sende en hest, der tilhører Washington-korrespondenten Johannes Langkildes hustru, til USA. Det viser et bilag, som Radio24syv har fået fat i.

Det har resulteret i en del kritik fra flere politikere heriblandt kulturministeren, Mette Bock (LA), som til TV 2 kalder sagen ’bizar’.

Også socialdemokraterne er kritiske.

- Det bør ikke kunne foregå. Derfor bør DR lave retningslinjer, der gør, at det ikke kan ske fremover. Det er vores opgave at sikre, at licensmidlerne bliver brugt fornuftigt. Det er også DR’s ledelse og bestyrelses opgave, siger kulturordfører Mogens Jensen (S).

Onsdag eftermiddag valgte DR så at beklage, og nyhedsdirektør Ulrik Haagerup kaldte betalingen af hestetransporten for en fejl.

Men det er langt fra første gang, at DR’s brug af licensmidler har været kilde til diskution. Herunder kigger vi tilbage på fem sager fra de seneste år, som har udløst debat.

Her blev DR's brug af licensmidler også diskuteret