Hun rapporterede først om 2. verdenskrig: Clare blev 105 år gammel

16x9
Ciare Hollingworth Foto: BOBBY YIP / Scanpix Denmark

Den britiske krigskorrespondent Clare Hollingworth er død 105 år gammel.

Den britiske krigskorrespondent Clare Hollingworth, der som den første kunne rapportere, at Anden Verdenskrig var brudt ud, er død i en alder af 105 år. Det skriver britiske BBC. 

Clare Hollingworth var netop begyndt som reporter på avisen The Daily Telegraph, da hun gjorde århundredets journalistiske scoop. 

Det skete, da hun i august 1939 under en reportagetur fra Polen til Tyskland spottede, at tyske tropper var forsamlet ved grænsen til Polen. Det gjorde hende i stand til at berette for omverdenen om den forestående tyske invasion af Polen. 

Invasionen blev starten på Anden Verdenskrig, da Polens vestlige allierede erklærede krig mod Tyskland den 3. september 1939. Clare Hollingworth rapporterede de følgende årtier fra krigszoner i Mellemøsten, Vietnam og Algeriet. 

I begyndelsen af 1980'erne bosatte Clare Hollingworth sig i Hong Kong, hvor hun var en flittig gæst i udenrigskorrespondenternes klub. Præsidenten for korrespondenternes klub i Hong Kong, Tara Joseph, siger til BBC, at Clare Hollingworth har været en "uvurderlig inspirationskilde" og et "værdsat medlem".