Stephanies handikap stod i vejen for drømmen – indtil hun fik en god idé

22-årige Stephanie Fischer har muskelsvind. Det stod i vejen for hendes drøm, men takket være en Facebook-indsamling går den alligevel i opfyldelse.

Drømmen var et højskoleophold – og 22-årige Stephanie Fjeldsø Fischer havde fundet det helt rette sted.

- Jeg tænkte bare hele vejen hjem i bilen, at det skulle være den højskole, fortæller Stephanie om den dag, hun besøgte Vestjyllands Højskole for første gang.

Der var bare ét stort problem. Stephanie Fischer lider af muskelsvind i svær grad og sidder i kørestol – og selvom højskolen overordnet set er handikapvenlig – så er der trapper ned til gymnastiksalen, hvor størstedelen af de sociale arrangementer bliver afholdt.

- Det er træls at blive udelukket på grund af hjulene. Så ville jeg have for meget alene-tid, og det har jeg haft alt for meget af på andre skoler. Så det skulle jeg bare være fri for, siger Stephanie, der tog sagen i egen hånd.

Indsamling på Facebook

Stephanie Fischer var fast besluttet på at finde en løsning. Allerede i bilen på vej hjem fra højskolebesøget bestemte hun sig for at oprette en indsamling på Facebook.

- Jeg skyndte mig bare at poste det. Med det samme, siger hun.

Det er nu muligt at donere via mobilepay, bankoverførsel og caremaker *** Kære alle I dejlige mennesker! Jeg har brug...

Posted by Stephanie Fjeldsø Fischer on Monday, October 3, 2016

Målet var at samle penge ind til en lift, der kan fragte hende og den 200 kg tunge kørestol ned ad trappen, så hun kan være med til alle de sociale arrangementer på højskolen. Folk tog godt imod indsamlingen - og det gik pludselig stærkt. 

Allerede dagen efter kom der en donation på 10.000 kroner fra en veteranklub. Stephanie lavde også en video for at få budskabet længere ud.

Dansk tale - english subtitles - you can donate through Caremaker. Der kan støttes via Mobilepay: 25 78 07 11 Bankoverførsel: Reg: 7754 Konto nr: 0001439434 Caremaker(works in all countries)(de tager en vis procentdel af pengene): https://www.caremaker.dk/nc/fr/i/trappelift_paa_vestjyllands_hoejskole/ *** Alle pengene går ubeskåret til trappeliften, og ikke alle mulige gebyrer for administration af indsamlingen. Og bliver der overskud, går pengene til vedligeholdelse af liften og eventuelt flere hjælpemidler til Vestjyllands Højskole *** Af hjertet tak for jeres tid og hjælp <3 Håber at I vil dele videoen <3 *** Tak til Holstebro Bibliotek for lån af location og til Elisabet Rousing Gjedbo for at være statist og kamerakvinde(og en skøn veninde) og tak til David Rauvnsø Thorsen for også at være statist og kameramand.

Posted by Stephanie Fjeldsø Fischer on Monday, October 31, 2016

Inden længe havde Stephanie samlet 70.000 kroner ind – og med et prisafslag på 20.000 fra forhandleren var liften til 90.000 kroner blevet en realitet.

- Det er vildt fedt, at det er gået så hurtigt, siger hun.

Jeg synes, det er så fantastisk, at man er fuldstændig lammet i kroppen, men hovedet – det fejler ikke noget – og der kan man være aktivist. 

Else Mathiessen, forstanderinde på Vestjyllands Højskole

Til gavn for flere

På højskolen er de også begejstrede for liften, der nu betyder, at flere elever i samme situation som Stephanie Fischer kan gå på skolen.

- Jeg synes, det er så fantastisk, at man er fuldstændig lammet i kroppen, men hovedet – det fejler ikke noget – og der kan man være aktivist. Så hun er nærmest blevet en rollemodel for andre højskoleelever, siger Else Mathiessen, der er forstanderinde på Vestjyllands Højskole.

Lørdag var dagen, hvor Stephanie Fischer flyttede ind på højskolen. Hun skulle derfor også prøve liften for første gang.

- Det er fedt, sagde hun, mens liften fragtede hende ned til gymnastiksalen. 

- Det er sådan helt 'yay'!
- Det er sådan helt 'yay'! Foto: TV 2

Stephanie Fischer skal bo på Vestjyllands Højskole de næste fem måneder, hvor hun vil gå på forfatterlinjen.

Se hele indslaget fra 19-Nyhederne her:

Stephanie Fischer lider af muskelsvind i svær grad og sidder i kørestol. Hun satte gang i en indsamling på Facebook, der nu har åbnet helt nye muligheder for den den 22-årige kvinde. Se hele indslaget fra TV 2 Nyhederne her.