Danmarks bedste fotograf: Her er hemmeligheden bag det bedste bryllupsbillede

Bryllupsfotografen Nevzat Basaran er den næstbedste i Europa.

Nevzat Basaran lever af at forevige, indkapsle og klikke virkeligheden til uforglemmelige øjeblikke.

Han indfanger kærlighed med sin fotolinse og gør det så godt, at han i år er blevet kåret som Danmarks Bedste Fotograf og Europas næstbedste bryllupsfotograf.

- Nu har jeg godt nok vundet nogle priser, men den største pris er, når du ser bruden fælde glædestårer og give dig et kram for det stykke arbejde, du har gjort. Det er nok den bedste award, siger Nevzat Basaran til TV 2.

Bryllupsbillede.
Bryllupsbillede. Foto: Nevzat Basaran

- Det handler om at finde skønheden i det og eviggøre deres lykke, mener fotografen.

Han tager hovedsageligt billeder af nydanske par, når de siger ja til hinanden og fejrer kærligheden på deres bryllupsdag.

”Lidt ned med hagen. Dét der blik vil jeg have. Op med ansigtet. Drej denne her vej. Drej, drej, drej,” kommanderer og dirigerer han med kameraet rettet mod bruden.

Bryllupsbillede.
Bryllupsbillede. Foto: Nevzat Basaran

Nevzat Basaran forsøger at fange enhver detalje. Brudekjole og –sko. Slør og manchetknapper. Den perfekte øjenkontakt. Det umiddelbare fnis brud og gom imellem.

Bryllupsbillede.
Bryllupsbillede. Foto: Nevzat Basaran

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 28.482 par sidste år blev viet i Danmark. Og ifølge fotografen er hemmeligheden bag det perfekte bryllupsbillede god forberedelse.

- Involvér brudeparret i det og vær en ven. Ikke bare en fotograf, siger han.

Bryllupsbillede.
Bryllupsbillede. Foto: Nevzat Basaran

Selvom Nevzat Basaran, der selv er kurder, tager oftest billeder af nydanske par, håber han, at han i fremtiden vil udbrede sin kundebase til alle slags danskere.