Indtast dit navn og få svaret: Så populært er det i dag

Hvor mange hedder det samme som dig? Tast dit navn ind og få svar på, hvor populært netop dit navn er.

Vil man kalde sin pige eller dreng et populært navn, er Sofia og Noah lige nu de bedste bud, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Men hvad hvis man vælger navnet Lars, Karen, Kasper eller Helle, som ikke ligger på listen over de 50 mest populære danske drenge- og pigenavne - hvor mange kommer man så til at dele navn med?

Det spørgsmål kan du få svaret på ved at indtaste dit for- og efternavn i TV 2s navnemaskine herunder: 

Tjek selv:
Hvor mange hedder det samme som dig?

OBS: Databasen tæller kun det første navn som fornavn. Hedder du Anne Mette Holm Larsen, vil du i den her statistik være registreret med Anne som fornavn, og Larsen som efternavn.
Fornavn Efternavn
Slå mit navn op
Har du mere end ét for- eller efternavn? Statistikken tæller kun det første navn som fornavn, og det sidste navn som efternavn. Sammensatte navne med bindestreg (f.eks. Anne-Mette) tæller dog som ét fornavn. Herunder har vi slået "" op.

Mænd i Danmark hedder Der er to eller færre personer med navnet

Kvinder i Danmark hedder

Danskere hedder til fornavn. Der er to eller færre personer med fornavnet

Personer har efternavnet Der er to eller færre personer med efternavnet
I 2016 var det {rank}. mest populære {gender}navn i Danmark. Her er fem andre navne, som er cirka lige så populære som {name}

Navneforsker: Derfor hitter disse navne

Spørger man navneforsker Michael Lerche Nielsen fra Københavns Universitet, hvad der karakteriserer et populært navn lige nu, peger han på særligt tre forskellige tendenser.

- Vi ser en international trend - altså navne, der kommer fra England og USA. Det er derfor, Noah og Sofia ligger i top - fordi det er gode, gangbare navne i den store verden, forklarer Michael Lerche Nielsen til TV 2.

Dernæst kommer de bibelske navne fra især det gamle testamente som Noah, Elias, Esther og Lea. Den tredje tendens er navne, som går tilbage fra børnenes oldeforældres tid og sommetider endda endnu længere tilbage.

- Det er navne, som var store for 100 år siden i borgerskabet. Det er en romantisk bølge, hvor man griber tilbage til de store gamle danske navne som Valdemar, Oscar, Laurits, Alma, Josefine og Caroline, siger Michael Lerche Nielsen, der fortæller, at mange vælger at stave navnene, så de bliver internationale - Caroline staves eksempelvis oftest med 'c' frem for 'k'.

Jørgen og Henrik kommer igen

Skal Michael Lerche Nielsen spå om fremtiden, peger han på, at navne som Michael, Jørgen og Lars vil komme igen.

- De er yt lige nu, fordi de er forældre eller bedsteforældre til de børn, der bliver født nu. Der skal gå cirka 80 år, før navne kommer igen, så når Henrik og Jørgen bliver oldeforældre, så bliver deres navne populære igen, spår Michael Lerche Nielsen.

Foruden de gamle oldeforældre-navne vil man de kommende år nok også finde flere nordiske navne på listen. Den trend ser vi allerede i årets højdespringer, som er Saga, der er gået 32 pladser frem på listen fra nummer 72 til nummer 41.

- Saga er et nordisk navn, der især bruges i Sverige og Island. I Danmark har det nok fået et boost fra serien 'Broen', hvor en af hovedpersonerne hedder det. Men generelt ser vi, at der begynder at komme et nordisk islæt i vores navne. Især de svenske navne begynder at snige sig ind på listerne, siger Michael Lerche Nielsen.

Et af navnene fra nord, der også er gået frem på listen, er navnet Aya, der stammer fra Grønland.