Glæde i Givskud: Nyfødt gorillaunge sikrer arvefølge

16x9
Minnie passer godt på den nyfødte han, der er hendes 6. unge. Faren er Kipenzi, der selv er søn af Givskud Zoos kendte hangorilla, Samson, som døde i 2015. Foto: Givskud Zoo

Gorillaungens far, Kipenzi, overtog flokken i Givskud Zoo efter sin far, Samson, sidste sommer.

Da gorilla-passeren i Givskud Zoo mødte ind på arbejde i går morges, var det til en god nyhed. Hungorillaen Minnie havde nemlig født en unge i løbet af natten.

Og fødslen er helt speciel, fordi det er faren, Kipenzis, første unge.

- Sidste sommer overtog den unge hangorilla Kipenzi flokken i Givskud Zoo efter sin far Samson, fortæller biolog Kim Skalborg Simonsen og tilføjer: 

- Det er altid spændende, når en ny han overtager en flok, men nu kan vi i hvert fald se, at Kipenzi er i stand til at få afkom.

Klarede fødslen selv

Til forskel fra Kipenzi er Minnie en erfaren forælder - ungen, som er en lille han, er nemlig hendes sjette. Og som altid klarede Minnie fødslen selv.

- Vi vidste godt, at der var en fødsel på vej, men vi har ikke truffet særlige foranstaltninger af den grund. Vi vil helst, at dyrene klarer den slags selv, og vi var slet ikke nervøse, da Minnie er en meget erfaren mor, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Den lille unge, som er en han, kan allerede nu ses af gæster i Givskud Zoo.

Givskud Zoo er den eneste danske zoo med gorillaer. Parkens gorillaer tilhører underarten vestlig lavlandsgorilla, og flokken tæller, ud over lederen Kipenzi og Minnie med den nyfødt unge, yderligere tre gorillaer.