Her justerer ansatte selv arbejdstiden: - De skal have et helt liv

Borgmester i Københavns Kommune vil lade ansatte bestemme arbejdstiden. It-firmaet Abakion har fleksibel arbejdstid og kalder det selv en succes.

Hvorfor skal man som udgangspunkt arbejde 37 timer om ugen?

Det skal man da heller ikke, lyder det fra it-firmaet Abakion. Her har de 65 ansatte fleksibel arbejdstid, der skal indrettes, ændres og styres efter behov. Firmaet kaldet det en livsfasepolitik.

- Det er vigtigt for os, at det passer ind i medarbejdernes måde at leve på. Arbejdet og familien smelter sammen, fordi vi interesserer os for hinanden. Vi tror ikke på medarbejderen som en lukket ressource. De skal have et helt liv, siger underdirektør i Abakion, Sune Lohse, til TV 2.

Gladere medarbejdere

Efter sommerferien vil Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF), sætte gang i et pilotprojekt, der giver en gruppe medarbejdere mulighed for at forhandle deres egen arbejdstid.

Og hos Abakion har man altså gode erfaringer med en sådan ordning. Virksomheden giver ansatte mulighed for at skrue op og ned for timeantal, men også for at placere arbejdet på valgfrie tider af døgnet.

- Det skaber gladere medarbejdere. Det har ingen speciel værdi for os, at de arbejder hver dag fra 8 til 16. Det giver os værdi, at de arbejder klogt, siger Sune Lohse.

Og de ansatte, der lytter til deres private behov, performer bedre, mener underdirektøren.

Tid til de fire børn

Bjørn Boeck, der er systemudvikler i Abakion, har allerede benyttet sig af den fleksible tilgang til arbejdstid. For med fire børn og 40 km til arbejdspladsen har han brug for fleksibiliteten.

- Der er andet i livet end at arbejde. Jeg holder meget af mit arbejde, men jeg kan også godt lide at have fri, siger Bjørn Boeck til TV 2.

Da han begyndte i virksomheden, havde han en 30 timers arbejdsuge. På den måde blev der tid til at hente børn og tage ”drengene til fodbold”. I dag har Bjørn Boeck skruet op til fuldtid – og han giver den såkaldte elevatorarbejdstid grunden til en succesfuld hverdag.

- Med fire børn er der aftaler med skoler, tandlæger og børnehaver hele tiden – og min hverdag skal altså hænge sammen.

Tid til sygdomsforløb

Ifølge underdirektøren i Abakion tager den fleksible tilgang til arbejdstiden en stor del af æren for, at flere medarbejdere bliver hos virksomheden i mange, mange år.

For hvis medarbejderne får en periode i livet, hvor de har brug for at bruge mere tid på privatlivet, så kan de snildt trække på virksomhedens livsfasepolitik.

- Vi planlægger os ud af det. Vi har haft medarbejdere, der har haft dødsfald tæt på og nogle, der har haft en kræftsygdom. Så har de måtte gå meget ned i tid, men det planlægger vi os ud af, siger Sune Lohse.

Han har selv holdt en måneds orlov, for ”sådan kan man også bruge den fleksible arbejdstid.”