Skriftekspert om Panama-lækage: Det ligner Brian Steen Nielsens underskrift

16x9
Brian Steen Nielsen Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

En skriftekspert har sammenlignet en underskrift fra Panama-lækagen med Brian Steen Nielsens underskrift.

Efter at hans navn er dukket op i forbindelse med Panama-lækagen, har den tidligere landsholdspiller Brian Steen Nielsen benægtet, at han har kendt noget til et selskab i skattely. 

- Jeg har ikke haft noget selskab overhovedet, siger Brian Steen Nielsen til DR Nyheder. 

Panama-lækagens dokumenter, som trækker tråde til kendte og kongelige over hele verden, beskriver, hvordan advokatfirmaet Mossack Fonseca via stråmænd har hjulpet millioner i skattely.

De lækkede Panama-dokumenter viser at Brian Steen Nielsen tilbage i 2002 oprettede selskabet Ress Star Team Inc. på De Britiske Jomfruøer. Seks år senere skifter han til Danske Banks afdeling i Luxembourg og underskriver i den forbindelse en personlig fuldmagt 7. december 2009, hvor han giver banken lov til at kontakte Mossack Fonseca. 

Meget ens

En fotokopi af den underskrift har TV 2 nu vist til skrifteksperten Per F. Andersen. Vi har bedt ham se nærmere på underskriften og sammenligne den med en fotokopi af en underskrift fra CVR-registreret, hvor Brian Steen Nielsen skrev under på et årsregnskab i 1998.

Ud fra de to underskrifter, konkluderer skrifteksperten at det er overordentlig sandsynligt, at de to underskrifter er skrevet af den samme person.

Han hæfter sig blandt andet ved at, begge underskrifter synes at være skrevet ret hurtigt, flydende og med afbrydelser de samme steder. 

Per F. Andersen har omhyggeligt undersøgt generelle skriftkendetegn, linjeføring, bogstavkonstruktion, proportioner og forbindelser. 

Her er skrifteksperten fundet store ligheder mellem de to underskrfiter:

- Der er fundet store ligheder vedrørende uregelmæssighed, størrelsesforhold, linjeføring, bindingsformer - både arkader og guirlander - fyldighed/magerhed, usammenhæng, både tiltagende og aftagende størrelse. 

Samtidig hæfter Per F. Andersen sig ved, at der er sat punktum bag begge underskrifter.

- Det ser ud til, at bogstaver og bogstavfølger er konstrueret og udført meget ens, siger skrifteksperten.

De er indblandet i sagen om skattely i Panama
Flere prominente navne er blevet sat i forbindelse med sagen Få et overblik her.