Repræsentanter fra otte moskeer holder stormøde i København

For anden gang siden TV 2-dokumentarudsendelserne 'Moskeerne bag sløret' mødes repræsentanter fra moskeer for at drøfte en samlet udmelding.

Repræsentanter fra otte moskeer og trossamfund mødes søndag eftermiddag til stormøde i Islamisk Kulturcenter i Københavns nordvestkvarter. 

De skal ifølge TV 2s oplysninger blandt andet drøfte den kritik, der er opstået i kølvandet på TV 2s dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret'. 

Skal I snakke om de ting, der er kommet frem i dokumentarudsendelserne? 

- Selvfølgelig skal vi snakke lidt om det, lyder det inden mødet fra Oussama El-Saadi, der er talsmand og formand for Grimhøjmoskeen i Aarhus. 

Vil diskutere manifest-forslag

Han vil ikke sige så meget om, hvad der er på mødets dagsorden. 

Får vi noget at vide senere? 

- Ja, det håber jeg, siger Oussama El-Saadi og bekræfter, at man formentlig også vil komme til at tale om det manifest for, hvordan man bør praktisere islam i Danmark, der blev foreslået af en række imamer lørdag i en kronik i Jyllands-Posten. 

- Det er en positiv ting, de kom med. Men vi synes, sådan en stor handling  kræver et flertal. Så det er en ting, vi måske er nødt til at snakke om, siger han.

Ingen kommentar efter hastemøde

For halvanden uge siden mødtes omkring 20 imamer fra 11 trossamfund rundt omkring i landet til et hastemøde i København.

Talsmanden for Grimhøjmoskeen i Aarhus, Oussama El-Saadi, oplyste forud for mødet, at formålet var at diskutere TV 2’s dokumentar og ”hvad der er de bedste svar til det.”

Men efter mødet var det en fåmælt talsmand for gruppen af imamer, der udtalte sig til TV 2. 

- Det, jeg vil sige til dig, er, at mødet var positivt. Det var et godt møde, og vi fortsætter dialogen, lød den eneste kommentar fra Anouar Toimi.

En samlet udmelding i dag? 

Blot oplyste han, at hvorvidt der kommer en fælles udmelding fra de muslimske trossamfund, "det får I at vide i nærmeste fremtid".

Det interessante bliver således, om der vil komme en samlet udmelding fra repræsentanterne for moskeerne og de forskellige trossamfund efter søndagens stormøde. 

TV 2 følger udfaldet af dagens møde.

Det svarer moskeerne i 'Moskeerne bag sløret'