Bitten Clausen er død

16x9
Bitten Clausen blev 103 år. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Enken efter Danfoss-koncernens grundlægger, Mads Clausen, gik mandag aften bort.

Bitten Clausen, der er var gift med grundlæggeren af Danfoss-koncernen, Mads Clausen, døde mandag aften i en alder af 103 år.

Det oplyser Jørgen M. Clausen, der er ældste søn af parret og bestyrelsesformand i Danfoss A/S.

- Vi er naturligvis meget berørte over tabet af vores mor, bedstemor og oldemor. Mine søskende og jeg har mistet en mor, der indtil det sidste var familiens samlingspunkt, skriver Jørgen M. Clausen i en meddelelse på selskabets hjemmeside. 

Han tilføjer:

- Vi er taknemmelige over, at hun har kunnet leve dette lange og begivenhedsrige liv og være aktiv til det sidste. Jeg vil samtidig takke nuværende og tidligere medarbejdere i Danfoss for den loyalitet og støtte, de har vist vores mor gennem alle disse år.

Bitten Clausen blev født i Haderslev den 20. oktober 1912. I 1939 blev hun gift med Mads Clausen og flyttede til Als, hvor hun medvirkede til at opbygge den virksomhed, der i dag er kendt som Danfoss.

Sørgede for socialt ansvar i koncernen

Efter Mads Clausens død i 1966 blev Bitten Clausen formand for bestyrelsen i Danfoss A/S og deltog aktivt i virksomhedens fortsatte udvikling.

Det gjorde hun i høj grad ved at praktisere det, der i moderne ledelsessprog kaldes CSR - eller virksomheders sociale ansvar.

På sønderjysk foregik det blandt andet på den måde, at Bitten Clausen sørgede for, at ingen i lokalsamfundet led nød i de hårde år efter krigen. Hun har også stiftet en lang række velgørende initiativer og fonde.

- Igennem hele sit liv udstrålede vores mor omsorg og menneskelig varme i alle sine gøremål, både privat og i forretningsøjemed. Hun søgte harmoni omkring sig, og hun turde at gøre en forskel, hvor end hun kom frem i verden. Vores mor sagde aldrig nej til en opgave og opfattede aldrig sit virke som en pligt, skriver Jørgen M. Clausen. 

Bitten Clausen blev udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen i 1975 og ridder af 1. grad i 1990.

Bitten Clausen stedes til hvile fra Havnbjerg Kirke, og begravelsen finder sted under private former.