Ekstra Bladet-chef i Presselogen: Det her er jo ikke journalistik

Det er overhovedet ikke godt nok! Chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet er langt fra tilfreds.

Chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet er langt fra tilfreds med en historie, Radio 24syv bragte i fredags i programmet Reporterne. Her bliver en redaktør på avisen anklaget for at have videreformidlet det såkaldte ”kompromitterende materiale” i Dyrby-sagen til en medarbejder på TV2.

Michael Dyrby trådte tilbage i november sidste år efter en affære – og det private materiale, der var blevet udvekslet mellem Dyrby og kvinden, blev efterfølgende lækket til bl.a. en række medier.

Dyrby afviste at have været udsat for afpresning, men begrundede sin afgang med, at "materialets tilstedeværelse er nok".

Men nu mener Radio 24syv at kunne bevise, at en redaktør på Ekstra Bladet har haft interesse i at vippe Michael Dyrby af pinden. I Reporterne fortæller radiostationens nyhedschef, Simon Andersen, at hans research viser, at det er redaktør Miki Mistrati fra Ekstra Bladet, som har givet materialet til en medarbejder på TV2 under sidste års bogmesse. Og det skulle i sidste ende have udløst nyhedsdirektørens afgang.

Men dokumentationen for anklagen halter gevaldigt, lød vurderingen i dagens udgave af Presselogen.

- Det er løse påstande og anonyme kilder. Det kan man da ikke bygge en anklage, som er så alvorlig, op på, lød det kritisk fra chefredaktør på Ekstra Bladet og dermed chef for Miki Mistrati, Poul Madsen.

Chefredaktør på Radio 24syv, Jørgen Ramskov, forsvarer dog anklagen med, at stationen har meget troværdige kilder. Bl.a. kvinden, som tidligere nyhedsdirektør, Michael Dyrby havde en affære med.

- Vi har den pågældende kvinde. Hun er førstehåndskilde. Og hun fortæller, at Miki har overdraget materialet, forklarer Ramskov.

Chefredaktør på Jyllands-Posten Pierre Collignon mener dog ikke, der er tale om en førstehåndskilde – og at det underminerer Radio24syvs dokumentation.

- Hun er ikke førstehåndskilde – hun refererer til Miki. Det er ikke beviser - det er ikke dokumentation – det er indicier, sagde Collignon, der mente historien manglede ”den rygende pistol”.

Ramskov sagde, at radiostationen - efter egen overbevisning - havde tilstrækkelig mange troværdige kilder på, at det var sådan, det var foregået. Men han erkendte, dokumentationen ikke var ideel.

- Det er helt sikkert, dokumentationen ikke er ideel. Det er mildt sagt en underdrivelse forhold til, hvad det her er. Det her er jo ikke journalistik, lød reaktionen fra Ekstra Bladets chefredaktør.

Ifølge Radio 24syv beviser en række sms’er udvekslet mellem Miki Mistrati og Dyrbys affære dog, at Mistrati skulle have haft intentioner om at videreformidle materialet. Hør debatten herover eller se hele debatten på TV 2 PLAY.