Hele Danmark fulgte hans kamp mod kræften: Nu er Bjørn død

16x9
Bjørn Frost delte sit sygdomsforløb på blandt andet det sociale medie instagram. Foto: Privatfoto

Over længere tid har man kunne følge den 32-årige Bjørn Frost, der kæmpede mod kræften, på Euromans hjemmeside og især på hans egne profiler på de sociale medier Twitter og Instagram. Men nu er kampen slut.

Bjørn Frost afgik ved døden tidligt lørdag morgen, og efterfølgende delte hans søster, Stine Lichtenstein Frost, den triste besked med alle hans følgere. Og ifølge hende, har det været godt for Bjørn, at han har kunne dele sine oplevelser med så mange lige til det sidste.

- Jeg tror, at det har været en stor redning for Bjørn, at han har kunnet skrive sig ud af tingene, og at han kunne føle, at der var nogen derude, der havde forstået og taget hans budskaber om, at man skal få sagt og gjort det, som man har behov for, til sig, fortæller Stine Lichtenstein Frost til TV 2. 

Ifølge søsteren, har det været meget sigende for Bjørn Frosts sygdomsforløb, at han har været meget åben. 

- Jeg synes, at det har været en naturlig del at det hele, at der har været åbenhed til at tale om tingene og dele det med andre. Det har vi bakket op om som familie. 

A post shared by Bjørn Frost (@bjoernfrost) on

Har givet noget igen
Bjørn Frost har delt mange ting fra sit sygdomsforløb. Blandt andet på bladet Euromans hjemmeside og på sin egen twitter og instagram-profil. I Euroman fortalte han blandt andet, at noget af det værste ved sygdommen var tanken om, at han måske aldrig ville få lov til at se glimtet i øjnene på en nyforelsket pige. 

Den frygt og åbenhed fik en masse kvinder til at skrive til Bjørn Frost, som oplevede henvendelserne som meget overvældende. Men alligevel har den støtte, som han har modtaget på de sociale medier, ifølge hans søster, betydet meget. 

- Vi har følt, at han har haft stor glæde ud af, at kunne dele sin historie, og at andre haft gælde af at kunne få indsigt i hans historie. 

- Jeg synes, at det er rigtig rart, at han har fået noget tilbage. Han har delt det med andre, og det har helt klart været det værd, at folk har ville være der for ham helt til det sidste. Så det synes jeg har været rart. 

#jegdrikkermedbjørn
Og netop opbakning på de sociale medier så man for nyligt, da hashtagget #jegdrikkermedbjørn trendede på twitter. Her fortalte Sebastian Lynggard, som startede hashtagget, til TV 2, at han startede det, fordi han har fulgt Bjørns historie og har været inspireret af den. 

- Bjørns historie, som på en gang er angstprovokerende og befriende, har lært mig meget, og min konklusion var, at han har været min største inspiration i 2015. Derfor fortjente han en skål. Det var jeg åbenbart ikke ene om at tænke, sagde han til TV 2.

Bjørn Frost drak selv 'med Bjørn'. Nedenunder er et billede, som han delte nytårsaften, hvor hashtagget trendede. 

Tager hans åbenhed med videre
Hvis der er en ting, som Stine Lichtenstein Frost, vil tage mig sig videre fra det menneske, som hendes bror var, så er det hans åbenhed.

- Hans åbenhed og hans måde at se tingene i øjnene på, har jeg lært meget af. 

- Jeg har lært meget om liv og død over det sidste stykke tid, men fordi han har været så åben, så har vi nået og tage nogle snakke - måske inden det var for sent, siger søsteren. 

Stine Lichtenstein Frost var storesøster til Bjørn Frodt, og har derfor altid haft en følelse af, at hun skulle tage sig af ham. Måske derfor valgte hun i første omgang, at få foretaget en stamcelletransplation i håbet om, at det ville slå Bjørns kræftceller ihjel. Det hjalp i første omgang, og Bjørn Frost blev erklæret fri for kræften.

- Man gør jo, hvad man kan for at hjælpe. Man håber på det bedste, men har også i baghovedet, at der var en chance for, at det kunne gå galt.

Nedenunder er der et billede af Stine Lichenstein Frost, der er på besøg hos sin bror. 

A post shared by Bjørn Frost (@bjoernfrost) on

'Det gik stærkt'
Men galt gik det, og Bjørn Frost fik erklæret en kræft, der var mere aggressiv end før. 

- Det kom bag på os, at det gik så stærkt. Det var så voldsomt, da kræften kom igen, fortæller Stine Lichenstein Frost. 

Sidst i december flyttede Bjørn Frost på hospice, men nåede inden han gik bort, at holde det ønske, som han havde givet til sin niece, Stine Lichensteins datter. Nemlig, at de skulle holde jul sammen. 

- Da vi kunne være sammen juleaften, så kunne man ånde lettet op og sige, at det var hendes største ønske lige nu. Det var simpelthen helt fantastisk, at vi bare kunne være sammen. 

Han jo en del af vores familie, hvor vi har delt op- og nedture. Og mine børn, der har været en stor del af hans liv også. 

Nedenunder er det sidste billede, som Bjørn Frost nåede at dele inden han afgik ved døden. Her skrevet han blandt andet, at tanken om, at han ikke kunne se sin niece og nevø vokse op, var hård. 

A post shared by Bjørn Frost (@bjoernfrost) on