Årets mest læste: Tricket der får dig til at falde i dyb søvn på et øjeblik

SE VIDEOEN, DER ENDTE HØJST PÅ LISTEN OVERFOR

Hvad har været det mest populære at læse om i år? På TV 2 har vi kigget tilbage på 2015 og de mest læste artikler.

De mest populære er samtidig et miks af det, der er med til at fylde hos TV 2 i dagligdagen; politik, breaking-historier, vejr og artikler om TV 2's egne programmer.

Men selv om visse artikler finder vej til top 20-listen, er der andre parametre, der er værd at have for øje, når man skal kigge på, hvad der er mest populært på tv2.dk. Det forklarer Søren Dietrichsen, der er konstitueret digital chef på TV 2.

Terror har været det største
Det handler om, at TV 2 har flest læsere på de største breaking-dage, og her er der ofte så mange artikler, at de ikke får den samme, langvarige promovering i toppen af hjemmesiden som på andre dage. Det gør, at ikke nødvendigvis er med på top 20-listen.

- De største begivenheder for os i 2015 har været terror i Frankrig og i Danmark samt Folketingsvalget. Men læserne er virkelig også til store sportsbegivenheder som Tour de France. Og så er der selvfølgelig Vejret, når der eksempelvis er storm. På de dage har vi et enormt højt flow af artikler for at kunne følge med efterspørgslen, siger Søren Dietrichsen og tilføjer valget om retsforbehold som det seneste eksempel.

Han bemærker også Bitz' Store Kur som en af de satsninger, der er gået godt.

- Vi vil gerne gøre vores egne rettigheder store. De må gerne gå viralt, siger han.

Se listen over, hvad der har været mest læst i 2015 her.

Kandidattest på TV 2: Hvem er du enig med?

Foto: Scanpix
Da danskerne skulle stemme den 18. juni ved folketingsvalget, havde mange før deres kryds taget turen forbi tv2.dk. TV 2 havde i samarbejde med Megafon lavet en omfattende kandidattest, der blev taget over en million gange.
Den blev beskrevet som den mest omfattende til dato, og artiklen med kandidattesten er årets mest læste på TV 2.
Kandidattesten var tilpasset på en måde, så læserne fik spørgsmål om de emner, der betød mest for dem.

Kan du blive dansker?

Foto: Scanpix
En test er med helt i toppen af listen over de meste læste artikler på TV 2. Da udlændinge-, integrations og boligminister Inger Støjberg (V) i efteråret ville stramme kravene for at få dansk statsborgerskab, kunne TV 2s læsere prøve kræfter med den test, som personer skal klare for at opnå dansk statsborgerskab.
Det var der massiv interesse for, og testen ligger stadig frit tilgængeligt.
Ved du, om Danmark er medlem af FN, og hvor ofte der er valg til kommunalråd herhjemme? 
Det er blot to af 30 spørgsmål fra testen i juni 2015. Testen finder du her.

Tricket, der får dig til at falde i søvn på et øjeblik

Søvnproblemer rammer mange danskere, og det kan være derfor, der var en ekstraordinær interesse for denne artikel.
Det blev kaldt 4-7-8-metoden og var et fænomen, der blev skrevet om globalt. Alverdens medier tog Dr. Andrew Weils trick op og beskrev, hvordan hans teori angiveligt kan få folk til at falde i søvn på blot et øjeblik.
Metoden bliver kædet sammen med meditation og handler meget om åndedræt. Den har seks punkter, du skal igennem, før du er faldet i dyb søvn.

Bitz' store kur

Foto: KAM FOTO
Et nyt år betyder ofte nytårsforsæt for folk, og blandt disse kan det være, at folk enten gerne vil tabe sig eller leve sundere. Det kan have været medvirkende til en massiv interesse for Christian Bitz' store kur, der kørte i januar.
Her kom der nemlig ugentligt en madplan for, hvordan deltagerne i 'Bitz' store kur' skulle spise.
Og madplanen fra uge 1 er altså det fjerde mest læste på TV 2 i år. Danskerne kunne starte ugen med avocado med kikærter og endte årets første uge med chili con carne og rødkålssalat.

Da sommeren kom til Danmark

Foto: Scanpix
Hvad er bedre, end når sommeren venter udenfor? Det vækker hvert fald stor interesse hos TV 2's læsere, når TV 2 Vejret melder, at sommeren er på vej. De første prognoser til det i år kom den 26. maj, da vejrmeldingen var klar: Nu kom sommeren.
Sommeren ramte officielt Danmark i de første dage af juni med temperaturer over 25 grader.
Den tidligste sommerdag gennem tiderne oplevede danskerne i 1964, hvor temperaturen nåede 25 grader allerede den 17. april, mens Danmark i 2004 måtte vente helt frem til den 30. juli på alle tiders sene sommerdag.

Resen rasede over dyrekort: Mødre blev også sure

Foto: Scanpix
Vrede avler vrede. Det hele startede med nogle kort med dyr på, men endte med en vred studievært og en stor gruppe sure mødre.
Dyrekort blev et omdrejningspunkt i mange medier i foråret, da mange forældre var sure over, at det var svært at gøre samlingen komplet. Men det gav Go' Morgen Danmark-værten Morten Resen ikke meget for.
- For det første er kortene gratis, man kan lade være med at modtage dem - eller vælge at handle i Fakta eller et andet sted. For det andet, så kan man jo sige til sine børn, at man ikke altid kan få, hvad man vil have med det samme. Sådan er det jo at samle på noget.

Farlig nyhed på Facebook hærgede

Foto: TV 2
Den var kamufleret som en helt normal TV 2-nyhed, men bag billedet og overskriften gemte der sig en helt anden sag: Nemlig en måde at blive hacket på.
Overskriften ' Eksotisk sygdom breder hele Europa, er det en besættelse af mange mennesker' kunne komme frem i dit feed med tilhørende billede, hvor det lignede, at historien var skrevet af et dansk medie.
Klikkede du på den, og fulgte du så rådene om at logge ind, ville folk udefra kunne få adgang til din konto.
Advarslen om denne falske nyhed blev læst og delt så ofte, at det kommer ind på syvendepladsen.

- Hvorfor bor du i Danmark?

Foto: TV 2
Knap to uger før valget skabte en salafist overskrifter. Adnan Avdic deltog i et interview på TV 2 News, hvor vært Allan Silberbrandt interviewede manden, der mente, at muslimer ikke burde stemme ved det nært forestående folketingsvalg.
Interviewet eskalerede og blev blandt andet til en debat om demokrati og danske værdier med Grundloven i centrum.
Adnan Avdic nåede til slut i interviewet at ønske Grundloven en tur i helvedet.

To piger gjorde grin med komikere

Foto: TV 2
Ved dette års Zulu Comedy Galla var et af højdepunkterne, da nutidens største stand-up-komikere herhjemme selv fik en tur i satiremaskinen. 
Bag de spydige bemærkninger var to små piger, der ved TV 2 Zulu-showet tog mikrofonen og ristede de kendte komikere én efter én.
Indslaget blev modtaget med klapsalver og store grin i salen, og klippet med de to piger blev delt i stor stil, da det blev digitalt.

Historisk sæl-fødsel i Vadehavet

Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet
Et lille stykke dyrehistorie kommer ind i top 10 over mest læste i år.
I begyndelsen af 2015 var det nemlig en positiv sag om gråsælunge, der kom til verden i Vadehavet, der blev flittigt læst.
Årsagen til at den sælungen skabte begejstring, var, at gråsæler ikke har ynglet i Vadehavet i et halvt årtusinde. Således er det ikke sket, siden gråsælen forsvandt fra Vadehavet i 1500-tallet. 
Gråsælungen og moderen blev i første omgang spottet ude på en sandbanke i Vadehavet i slutningen af 2014.

- Hvis man tegner profeten med en bombe, fortjener man at dø

Det markante citat, der er overskriften på dette års 11. mest læste artikel, kom i kølvandet på angrebet i København, hvor to personer blev dræbt.
En ung mand fra København ved navn Abdullah stod frem overfor TV 2 og fortalte, at han var ven med gerningsmanden, der skød mod ved synagogen og et kultursted i København. Og her var hans forsvar af sin vens "brødre", der hyldede angrebet på Facebook:
- Hvis man tegner profeten med en bombe på hovedet, så fortjener man at blive slået ihjel. Så krænker man 1,5 millarder mennesker. Så siger man, det er ytringsfrihed. Men når en bror lægger en smiley på Facebook, så er han terrorist, og han skal i fængsel. Det er jo ikke fair på nogen måde.

Storm blev fundet i live

Foto: Privatfoto
Den to-årige dreng Storm var forsvundet i syv timer.
Det satte Nordsjællands Politi i stort beredskab for at finde den to-årige, der var forsvundet fra sit hjem på en blå løbecykel.
En stor gruppe frivillige deltog i eftersøgningen, der endte med at virke, da Storm blev fundet kort efter klokken to om natten.

Foto af betænksom betjent gik verden rundt

Foto: Twitter
Et billede lagde internettet ned. Nick Struck er betjent, og han blev hyldet på tværs af landegrænser for sin indsats over for en lille pige.
Billedet, der blev delt, viste, hvordan han distraherede en lille pige, mens redningsfolk forsøgte at redde hendes forældre og søskende ud af familiens forulykkede bil.
Ingen af familiemedlemmerne havde ifølge politiet sikkerhedssele på, og pigens far døde ved ulykken.
- Vores rolle at beskytte børnene ved situationer som denne, sagde Nick Struck om ulykken i Colorado.

Maroon 5 brød ind i bryllupper

Foto: Youtube
12 millioner visninger på ét døgn. Bandet Maroon 5 formåede i år at lave en video, der blev vist i næsten hidtil uset tempo. Baggrunden var en idé om at bryde ind i bryllupper og spille til overraskelse for gæster og brudepar.
Brudgommene vidste, hvad der ventede dem, men den specielle video var nok til at skabe massiv interesse for artiklen på TV 2.
Adam Levine og co. intager derfor 14. pladsen over de mest læste artikler på TV 2.

Blomster blev fjernet fra drabssted

TV 2 var med, da unge mænd fjernede blomster fra et drabssted i København. Det var her, at Omar El-Hussein blev skudt og dræbt, efter at han havde været jagtet i København i februar efter et angreb mod Krudttønden og synagogen i Indre By.
- De ser det danske samfund som værende diskriminerende overfor muslimer. De siger, at hvis man har mørkt hår og hedder Muhammed, så kan man ikke få arbejde. Man bliver i det hele taget holdt udenfor, fortalte TV 2's reporter, Lisbeth Davidsen.

Video af dræbt formodet drabsmand

Foto: Scanpix
En menneskejagt i København i februar efter to angreb endte på Svanevej.
Hen ad søndagen kom der en video fra TV 2 Norge, der havde filmet politiets teknikere arbejde på stedet, mens liget af den formodede gerningsmand stadig lå på gaden.
I angrebet i København, som foregik på Krudttønden - et kultursted på Østerbro - og ved en synagoge i Indre By, blev to personer dræbt. Derudover blev fem politifolk såret.
Genlæs historien fra dengang og se videoen, der bringer artiklen ind på 16. pladsen.

Kræftramte Brittany tog sit eget liv

Foto: Scanpix
Kræft kan ramme alle. Og nogle kræftramte er uhelbredeligt syge. Sådan var det for Brittany Maynard. Den 29-årige kvinde skabte overskrifter den 1. november sidste år, da hun tog sit eget liv, og i januar stod hendes enkemand frem og fortalte om forløbet.
Brittany Maynard var aktiv i mange medier som offentlig fortaler for aktiv dødshjælp. Hun havde gennem et halvt år kæmpet mod uhelbredelig kræft i hjernen og havde besluttet sig for selv at gøre en ende på sine lidelser med lægeordinerede midler.
Manden, Dan Diaz, stod altså frem to måneder senere, i begyndelsen af 2015 og fortalte sin version af det at miste sin samlever:
- Hendes symptomer var slemme, og de blev værre og værre. Hun gjorde, hvad der var rigtigt for hende og undgik unødvendige smerter og en smertefuld død, sagde han.

De glemte fradrag

Foto: Scanpix
Kan danskerne spare penge, vil de virkelig gerne vide det. Sådan gælder det også, når det kommer til skattesager og i særdeleshed fradrag.
Den mest populære finanshistorie fra 2015 handler nemlig om fradrag. Danskerne fik i artiklen hjælp til årsopgørelsen med en gennemgang af 14 såkaldte "glemte" fradrag, som danskerne typisk ikke får udfyldt, og derfor går glip af rettelig indkomst.
Det handler om alt fra renter på fælleslån til kost og logi eller boligkøb i 2014. 
Se hele listen her, der sikkert bliver aktuel igen til foråret.

Bitz' store kur: Uge 2

Foto: KAM FOTO
Christian Bitz' store kur var et tilløbsstykke på TV 2's platforme. Især på tv2.dk var danskerne vilde med at læse om, hvordan de kunne tabe sig og tilpasse kosten til det sundere i det nye år.
Selv om 'Bitz' Store Kur' i uge 2 ikke kunne slå årets første uge, er madplanen for denne uge stadig i top 20 over de mest populære artikler i år.
Danskerne kunne lære om, hvordan de om mandagen skulle lave linsesalat, mens der til lørdag aften var kalv med koriander. Få et overblik over, hvad du - måske - prøvede at lave i køkkenet i uge 2.

Obama smed gæst ud af Det Hvide Hus

Foto: Reuters
- Hør lige her. Du er i mit hus. Skam dig!
Ordene er sjældne fra en statsleder fra USA, men ikke desto mindre kom de ud af præsident Barack Obamas mund, da han havde en ubehøvlet gæst på besøg. 
I anledningen af, at det er den årlige LGBT Pride Month, hvor der er fokus på lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle, havde Obama inviteret til en reception i Det Hvide Hus.
En af gæsterne i salen blev ved med at afbryde Barack Obama, og til sidst blev der for meget for præsidenten, der måtte få eskorteret manden ud.