Nu ankommer asylansøgere til Nyborg: Modtages med flag og klapsalver

Der var masser af smil og vink, da de første 60 asylansøgere onsdag eftermiddag ankom til det nye asylcenter Strandvænget i Nyborg.

Det fynske asylcenter fyldes op resten af december, så det med udgangen af måneden huser op mod 500 asylansøgere, primært familier.

Asylcenteret blev en realitet, efter integrationsminister Inger Støjberg (V) for første gang gjorde brug af den nye nødretsparagraf, der sætter byråd og planlov ud af spil.

Modtaget med flag og klapsalver
Myndighederne har de seneste dage knoklet for at nå at gøre boligerne klar til de første asylansøgere, og ved ankomsten klokken 13.30 var over hundrede fra lokalområdet mødt op, oplyser TV 2's reporter på stedet.

Størstedelen af de fremmødte havde medbragt flag og klappede af de nyankomne, da de steg ud af busserne.

Efter ankomsten fik de nye beboere udleveret køkkenting, og senere onsdag bliver de taget med til et supermarked og introduceret for lokalsamfundet i Nyborg.

Kritikere hang sedler op i nat
Det er dog ikke alle i Nyborg, der stod klar med åbne arme. Natten til onsdag havde ukendte gerningsmænd klistret skilte op på asylcenterets ruder med budskaberne "Asylcenter - Nej tak", "Vi sagde nej, Inger" og "Ikke velkommen - Nej tak". 

Ingen af kritikerne var dog tilsyneladende mødt op ved asylansøgernes ankomst, fortæller TV 2's reporter.

Institutionen Strandvænget kom i fokus i 2007, da TV 2-dokumentaren "Er du åndsvag" afslørede alvorlige brister i den måde, beboerne blev behandlet på. Region Syddanmark besluttede senere at splitte institutionen op flere mindre enheder.