Lærervikar bortvist: Viste krigsfilm for 4. klasse

En lærervikar fra Gudumholm Skole i Nordjylland er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning, efter han tirsdag viste en krigsfilm for eleverne i 4

En lærervikar fra Gudumholm Skole i Nordjylland er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning, efter han tirsdag viste en krigsfilm for eleverne i 4. klasse. Det skriver TV 2 Nord.

En lang række forældre klagede efterfølgende til skoleledelsen. Filmen er uegnet for børn under 15 år.

Skoleleder Anne Mette Bak siger til TV 2 Nord:

- Jeg så det ikke selv, da vi havde været ude af huset, men jeg kunne forstå, at mange af børnene var meget påvirkede af oplevelsen.

Det var filmen 'Savior' fra 1998, der blev vist for eleverne. Den handler om en lejesoldat under borgerkrigen i Jugoslavien. I filmen er der blandt andet scener med drab på børn og etnisk udrensning.

- Som uddannet lærer må man da tænke, at det er åbenlyst forkert at tage en film til plus 15-årige med ind i en fjerdeklasse, siger Thomas Quaade, som er forælder i fjerde klasse og medlem af skolebestyrelsen.

Elever tilbudt psykologhjælp
De elever, der skulle få brug for det, vil blive tilbudt psykologhjælp, oplyser skolen.

Gudumholm Skole har ikke klare retningslinjer for valg af undervisningsmateriale, men i skolens øjne var episoden tirsdag så åbenlyst mangel på dømmekraft, at lærervikaren altså er blevet fritstillet.

Vikaren har forklaret, at han brugte filmen som en del af religionsundervisningen, da den rejser religionsmæssige spørgsmål, skriver TV 2 Nord.

Skolen og skolebestyrelsen vil efter efterårsferien fastlægge klarere retningslinjer for, hvilket undervisningsmateriale, der skal anvendes på de forskellige alderstrin.

Du kan se traileren til filmen 'Savior' fra 1998 i klippet øverst i artiklen.