Grundejer tvinger Banedanmark til at fjerne bro: De tramper på ejendomsretten

Åbningen af en helt ny bro ved Vejen er blevet udskudt -  en dom har fastslået at ekspropriationen af den jord, som vejen og broen er opført på, var u

Åbningen af en helt ny bro ved Vejen er blevet udskudt -  en dom har fastslået at ekspropriationen af den jord, som vejen og broen er opført på, var ulovlig. Det kan nu betyde, at Banedanmark bliver tvunget til at fjerne broen og vejen.

- Den skal fjernes. Den er ulovligt anlagt. Det er forkasteligt, at man bare er gået i gang. Det her er at trampe på ejendomsretten og det accepterer vi ikke i Vestjylland. Heldigvis er der en grundlov i Danmark, som vi kan tage frem, siger svineproducent Martin Lund Madsen til TV 2's 19-nyheder.

Det er ham, der ejer den jord, broen er bygget på. Det var den jord, Banedanmark eksproprierede - og nu har Martin Lund Madsen altså fået byrettens dom for, det var ulovligt. Han siger, at eksproprieringen har ødelagt hans ejendom.

- Den er blevet fuldstændigt smadret af det her, vores ejendom, siger Martin Lund Madsen. Han mener, at sagen har betydning for mange andre i samme situation, som måske ikke har lyst til at kæmpe mod det offentlige.

- De tror, de bare kan tromle det igennem. Og det går 99 gang ud af 100, for det er op ad bakke at føre sag mod staten, siger Martin Lund Madsen.

Men han førte altså sagen til ende - og nu ser han kun en udgang på sagen:

- Vejen den bliver fjernet - i min bog er det kun et spørgsmål om tid, så er den fjernet, siger Martin Lund Madsen .

Ifølge dommen er ekspropriationen blandt andet ulovlig, fordi Vejen kommune ikke kun brugte den til at få bygget en bro- men også til at få bygget en ny vej, som ikke var nødvendig for det oprindelig broprojekt..

Banedanmark har nu til på tirsdag til at finde ud af, om sagen skal ankes til Vestre Landsret.

- Vi overvejer stadig, om den skal ankes, siger Søren Thorpstrup Laursen, områdechef hos Banedanmark, til TV 2. I Vejen kommune ønsker man ikke at udtale sig til TV 2 så længe Banedanmark overvejer, om der skal ankes. Men står det til kommunen, anker Banedanmark dommen.

- Vi anbefaler Banedanmark, at man anker dommen, siger  Vejens borgmester Egon Fræhr (V) ifølge Ingeniøren.

SE HELE INDSLAGET I VIDEOEN OVER ARTIKLEN