Pengene på plads: Nu får Amager sin egen skibakke med tre pister

16x9

Nu er det sikkert: Amager Bakke med en skibakke på toppen bliver en realitet i 2017. Økonomien til projektet er sikret, efter at Nordea-fondens har

Nu er det sikkert: Amager Bakke med en skibakke på toppen bliver en realitet i 2017.

Økonomien til projektet er sikret, efter at Nordea-fondens har givet tilsagn om økonomisk støtte til projektet med 9,7 millioner kroner. Det oplyser Amager Ressourcecenter i en pressemeddelelse.

Det samlede budget for projektet er 82,4 millioner kroner, og med Nordea-fondens støtte er det økonomiske mål nået, og alle dele i projektet kan realiseres, oplyser Patrik Gustavsson, der er projektansvarlig for det rekreative område på Amager Bakke:

- Nu står det fuldstændig fast, at skibakken åbner i 2017, så vi sætter nu fuld fart på byggeriet af den her enestående og verdensunikke tagpark, udtaler Patrik Gustavsson i pressemeddelelsen.

11.000 kvm skibakke
Når Amager Bakke står færdigt, vil det både have en skibakke, Europas højeste klatrevæg på 85 meter, grønne løbelandskaber og café.

Selve skibakken får et areal på 11.000 kvadratmeter fordelt på tre pister; en sort piste på 180 meter, en blå piste på 55 meter og en grøn piste på 150 meter.

Bag Amager Bakke står den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG, der tilbage i 2011 vandt en tegnekonkurrence for projektet.

I klippet herunder kan ankomsten af en stor maskin-del - en såkaldt røggavasker - til Amager Bakke ses:

Direktør: Et visionært projekt
Byggeriet af Amager Bakke begyndte tilbage i 2013. Men siden har projektets fremtid været uvis, da bygherrerne har manglet penge til at færdiggøre byggeriet. Men det er altså nu sikret ved Nordea-fonden.

Det glæder Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, der i pressemeddelelsen kalder Amager Bakke for "et visionært og innovativt eksempel på, hvordan man i fremtidens storbyer kan skabe grønne oaser og rekreative tilbud til byens borgere”.

- Det er ret vildt, at man midt i en flad storby snart kan stå på ski, løbe bjergløb eller tage moutainbike-tur i nye højder. Hele året rundt, og på en helt almindelig hverdag! Det vil inspirere endnu flere danskere til at få mere sved på panden og vind i håret, lyder det fra Henrik Lehmann Andersen.

Se flere billeder af den kommende skibakke i galleriet over artiklen