Læserne er vilde med sidste-øjebliks-mad: Køb billigt kød

Nye tal fra fra supermarkederne i Danmark viser, at danskerne i stigende grad køber madvarer, der er tæt på udløbsdatoen. Både Dansk Supermarked, (

Nye tal fra fra supermarkederne i Danmark viser, at danskerne i stigende grad køber madvarer, der er tæt på udløbsdatoen.

Både Dansk Supermarked, (Bilka, Føtex og Netto) og Coop(Kvickly, Fakta og Brugsen) har gjort en særlig indsats for at afsætte de varer, der er på nippet til at blive for gamle.

På TV 2 Nyhedernes Facebook-side har læserne givet deres bud på, hvordan de oplever supermarkedernes nye kurs.

Mange er positive og tilkendegiver, at det giver mulighed for at købe billigt ind, mens andre er mere skeptiske.

Herunder får du et udpluk af læsernes gode råd og kommentarer:

Kød til SU-venlige priser
Flere af TV 2's læsere fremhæver, at de nedsatte madvarer - især kød - sparer dem mange penge, hvilket er luner med en økonomi eksempelvis baseret på en SU-indkomst.

- Det er lækkert for os på SU. Så ryger det i fryseren og man kan bruge det senere. Sparer mange penge på mit madbudget på den måde, skriver Mia Munter.

- Ja da, kommer selvfølgelig lidt på an på hvad det er, men køber tit kød på tilbud, enten bruger jeg det samme dag, som det bliver købt eller også bliver det smidt i fryseren, varen fejler jo ikke noget. Der kan ofte spares en del penge på denne måde, skriver Hanne Bonde Johnsen.

Og det er ikke kun kød, der kan spares på:

- Forleden købte jeg en færdigret i Brugsen for 20 kr, var nedsat fra 64. Det ville jeg aldrig købe ellers, skriver Inge Sabry.

En fryser er altafgørende
Rigtig mange læsere foreslår ligesom flere af de ovenstående, at netop fryseren er en gave, når det kommer til madvarer af ældre dato.

- Mad er jo ikke altid billigt, så det er en dejlig ting. Derfor jeg selv investerede i en ekstra fryser da jeg begyndte at studere igen. Bedste penge jeg har brugt, skriver Mia Munter i en senere kommentar.

Dårligt kød?
Selvom mange altså nyder at kunne sætte tænderne i en billig bøf, er der nogle læsere, der mener, at kød tæt på sidste salgsdato kan være en dårlig idé.

- Jeg købte en dag noget kød på tilbud og smed det i fryseren og da jeg skulle bruge, stank det virkelig dårlig da det var tøet op og ik første gang jeg prøver det!! 
Så jeg køber aldrig kød der er sat ned mere og jeg ved oz at noget kød har være frosset ned før..., skriver Karina Dyring, der dog medgiver, at hun køber andre madvarer tæt på sidste salgsdato.

- At den er meget mindre frisk, går både ud over smag, vitaminer og mineraler, skriver Donny Bøtker Heimdal.

Laver mad efter tilbud
Man kan altså spare rigtig mange penge ved at gå efter de nedsatte madvarer, og som familie med flere teenagebørn, kan det mærkes. Det skriver flere læsere, heriblandt Mie Helena Jensen Møller:

- Jeg synes, at det er alletiders især med to teenagers hvor maden til tider forsvinder ud i det blå.

For Louise Beck Jochumsen har de nedsatte vare sat sit præg på, hvilke retter hun laver.
- En dejlig nyhed. Jeg går systematisk efter de steder i den lokale brugs hvor jeg ved, at de har nedsatte datovarer - nogle gange laver jeg mad ud fra, hvad det nu lige var, de havde af datovarer. Det er både pga prisen men også pga miljø hensynet, skriver hun.

Selvom langt de fleste er positive overfor dagligvarebutikkernes fokus på madvarer med en snarlig udløbsdato, er der stadig nogen, der sværger ti helt frisk mad.

- NEJ FØJ! Tager altid det der står bagved som er mest frisk !, skriver Christian Christiansen.

Du kan selv kommentere på Facebookopslaget herunder:

Et positivt skridt i kampen mod madspild. Køber du også madvarer, der er tæt på udløbsdatoen?

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 27, 2015