Slut med kaffe på terrassen - Naturstyrelsen vil have den væk

Birgit og Allan Tjørnemark fra Bogø elsker at indtage kaffe på deres terrasse med udsigt over Storstrøm.

Birgit og Allan Tjørnemark fra Bogø elsker at indtage kaffe på deres terrasse med udsigt over Storstrøm. Men det ritual må de snart vænne sig af med – Naturstyrelsen har nemlig kendt terrassen ulovlig, og den skal fjernes inden 1. september. Ifølge planloven må der ikke bygges 300 meter fra kysten, og terrassen ligger 200 meter fra vandet. Det skriver TV 2 Øst.

- Det er himmelråbende åndssvagt, at man ikke kan lave sådan en terrasse, der ikke generer nogen som helst, siger Allan Tjørnemark.

Må gerne bygge lade
Terrassen er syv år gammel, men først for nyligt blev parret klar over, at den var ulovlig. Det skete, da Allan Tjørnemark søgte om lov til at bygge en lade på grunden. På et luftfoto så Naturstyrelsen terrassen. Laden blev godkendt, da det er en landbrugsejendom, men terrassen blev altså dømt ude.

- Jeg må altså godt bygge en mastodont, men jeg må ikke bygge en terrasse, siger Allan Tjørnemark.

Denne terrasse er ifølge Naturstyrelsen ulovlig.
Denne terrasse er ifølge Naturstyrelsen ulovlig. Foto: TV 2

V: Helt hen i vejret
Venstres Marcus Knuth er medlem af Folketingets landdistriktsudvalg. Han lover, at regeringen vil kigge på planloven efter sommerferien.

- Det er jo helt hen i vejret. En terrasse som den her, der er i harmoni med naturen, skal der selvfølgelig være mulighed for, siger han.

29. august inviterer Birgit og Allan Tjørnemark venner og håndværkere til det, de kalder en henrettelsesaktion, hvor de piller terrassen ned.