Bydrengen Finn flyttede til Mors: - Jeg gik total i panik

Flere end nogensinde flytter fra land mod by, men der findes også dem, der får nok af storbyens larm og stress. TV 2 Nyhederne bragte søndag histor

Flere end nogensinde flytter fra land mod by, men der findes også dem, der får nok af storbyens larm og stress.

TV 2 Nyhederne bragte søndag historien om parret Line Scheibel og Christian Frederiksen, der lige er flyttet til Bjergsted udenfor Kalundborg - ikke bare fordi de var trætte af københavnske priser men også af det, de synes, er et ensrettet smartness-miljø i hovedstaden.

Og historien fik mange brugere til tasterne på TV 2's Facebook-side. Mange af dem fordi de - ligesom Line Scheibel og Christian Frederiksen - er trætte af storbystresset.

På samme måde tog Finn Nyggard sammen med sin hustru springet for to år siden, hvor de flyttede fra Fredensborg til Mors - og det var noget af en omvæltning for en mand, der selv betegner sig som en ægte bydreng.

- Lige da vi flyttede herop, gik jeg totalt i panik, så jeg fandt mig et atellier i Aarhus, forklarer Finn Nygaard fra sin bopæl på Mors, der også fungerer som hans tegnestue med en beliggenhed lige ned til Limfjorden.

Her laver han plakater, brochurer og logoer til virksomheder i hele verden og hurtigt gik det op for grafikeren, at han ikke længere havde behov for storbyen.

- Efter et halvt år fandt vi ud af, at vi kun havde været en måned i Aarhus sammenlagt.

Og omstillingen fra at bo og arbejde i storbyen til at flytte til en ø i Limfjorden har generelt været en nem for Finn Nyggard. Både fordi hans arbejde bringer ham vidt omkring, men også fordi Mors har masser at byde på.

- Det er gået op for mig, at her kan man sagtens leve, fordi alle de ting, man tror, man skal i byen, dem har man ikke rigtig har brug for. Herude er der ro til fordybelse, og man har jo det hele herude. Vi mangler ikke noget herude.