Vagtlæger kan tjene 32.000 kr. - på én vagt

For almindeligt praktiserende læger kan det være mere end almindeligt indbringende at tage en tjans som telefonisk vagtlæge. Ifølge en opgørelse fr

For almindeligt praktiserende læger kan det være mere end almindeligt indbringende at tage en tjans som telefonisk vagtlæge.

Ifølge en opgørelse fra Region Midtjylland, som TV 2 Østjylland har fået indblik i, kan en vagtlæge i regionen således tjene helt op til 32.000 kroner på en enkelt vagt.

De høje honorarer skyldes, at lægerne er akkordlønnet og dermed tjener flere penge hver gang telefonen ringer, men selv om betalingen for en enkelt vagt i enkelte tilfælde overstiger en månedsløn for en sygeplejerske, så mener lægerne, at lønningerne er rimelige.

Får ikke fast løn
- Vi får ikke nogen fast løn, vi honoreres efter aktiviteten, det vil sige, er der rigtigt travlt på en vagt, så tjener man et forholdsvist højt beløb, og er der lav aktivitet, så tjener man et mindre beløb, siger Søren Svenningsen, der er praktiserende læge og formand for Lægevagtudvalget i Region Midtjylland, til TV 2 Østjylland.

Men ifølge formanden for regionens hospitalsudvalg skal det ikke være muligt at få udbetalt så store honorarer – især ikke i en tid, hvor regionens politikere forsøger at finde besparelser for 700 millioner kroner.

- De tal vi ser, hvor man kommer over 30.000, der kan jeg simpelthen ikke forklare eller forsvare, at vi skal ligge så højt, siger Anders Kühnau (S).

En sjældenhed
Ifølge regionens tal,så hører dagslønninger på 30.000 kr. dog til sjældenhederne, men alligevel tegner der sig et billede af en lukrativ ordning for lægerne.

I gennemsnit tjener lægerne 7.500 kroner for en otte timers vagt, men mindst én gang om ugen er der en læge, der tjener mere end 20.000 kroner på en enkelt vagt, mens der mindst en gang om dagen er en læge, der tjener 16.000 kroner eller mere.

Se TV 2 Østjyllands indslag om vagtlægerne øverst i artiklen.