Problemet stiger: Hunde bliver syge af hash

Hunden Fauna fra Fyn fik sig en ubehagelig overraskelse, efter den havde sniffet rundt på stranden i Bøjden onsdag i sidste uge. Først blev den slø

Hunden Fauna fra Fyn fik sig en ubehagelig overraskelse, efter den havde sniffet rundt på stranden i Bøjden onsdag i sidste uge.

Først blev den sløv, så helt overgearet.  Fauna havde spist noget cannabis, som den havde fundet i sandet og det kunne være endt fatalt for den bare ti måneder gamle hvalp, mener dyrlæge Mogens Brix Koldkjær fra dyreklinikken i Glamsbjerg.

- Det var helt klart, at vi skulle have Fauna indlagt.

Hos dyrelægen gik hunden i kramper, trodser akut behandling.

- Den var klart rystet og det kan jeg godt forstå, fortæller Mogens Brix Koldkjær til TV 2 FYN.

Det er ikke første gang, at Dyreklinikken i Glamsbjerg har besøg af en hund, der har spist stoffer. Faktisk er antallet stigende, kan TV 2 FYN fortælle. Kanalen har blandt andet fået tal fra Universitetshospitalet for Familiedyr i København, hvor man i gennemsnit oplever en forgiftning om måneden. Det tal var tidligere to gange om året.

En hund på Faunas størrelse, 30 kg, kan dø af at spise 100g canabis, og Fauna var da også i livsfare undervejs.

- Finder de en stor klump, så kan det være fatalt. Klumpen dufter dejligt, derfor spiser de den, og så er det først bagefter, at de føler konsekvensen.

Fauna er ved at være på højkant igen episoden.

 

Hvad kan man gøre hvis hunden spiser hash

"Har dyret spist cannabis i en eller anden form, er det eneste, man kan gøre at fjerne dette fra maven, enten ved at give et opkastningsmiddel eller foretage en maveskylning."
 

Kilde: netdyredoktor.dk