Dansk kok scorer New Yorks hippeste job

Den danske køkkenchef på Hotel d'Angleterre, Ronny Emborg er blevet headhuntet til Atera - en af New York Citys hippeste Michelin-restauranter. Sel

Den danske køkkenchef på Hotel d'Angleterre, Ronny Emborg er blevet headhuntet til Atera - en af New York Citys hippeste Michelin-restauranter.

Selvom Ronny Emborg allerede nu er lidt af en gastronomisk legende i Danmark med priser for både sin kogebog og kokkekunst, er det banebrydende at slå hul ind til New Yorks kulinariske elite.

- Det er ganske usædvanligt, at en dansk-nordisk kok for første gang i den nordiske historie overtager to Michelin-stjerner, fortæller Kristian Brask Thomsen, der er ambassadør for stjernekokke og -restauranter, til TV 2/Lorry.

Som 25-årig vandt Ronny Emborg sin første pris som Danmarks bedste kok, og det var kun begyndelsen på en perlerække af succeser:

Som køkkenchef har han skaffet gourmet-restauranten AOC en Michelin-stjerne efter kun et år i forklædet, og også på restaurant Marchal har han formået at hive en Michelin-stjerne hjem, igen på under et år. Samme år Marchal fik en Michelin-stjerne, blev restauranten også kåret til Danmarks bedste.

'Emborg-kombination' skyld i succesen
Hvad er det, der gør, at succesen klæber sig til Ronnie Emborg?

Svaret er hans 'Emborg-kombination', hvor fransk smagfuldhed, spansk modernitet og nordisk raffinement supplerer hinanden til kulinariske oplevelser i særklasse, forklarer Kristian Brask Thomsen:

- Det er hans kulinariske DNA, hvor der ikke er nogen som helst tvivl om, at det er ham, der har lavet maden.

Ronny Emborg: - Der er nerver på
Ronny Emborg og hans kombination skal nu til New York City og restaurant Atera, og det er med store forventninger.

Men også en smule nervøsitet:

- Der er nerver på, for det er to Michelin-stjerner, men det har altid været mit mål at komme til udlandet. Det er kæmpe stort, siger Ronny Emborg.

Man kan stadig nå at smage mad tilberedt af Ronny Emborg på restaurant Marchal måneden ud.

Se indslaget om Ronny Emborgs skifte til den hippe restaurant øverst i artiklen.