Lene Espersens hjemmeside er blevet til kinesisk solbrillebutik

16x9

Den tidligere konservative formand og minister, Lene Espersen, trak sig i november tilbage fra dansk politik for at overtage stillingen som administre

Den tidligere konservative formand og minister, Lene Espersen, trak sig i november tilbage fra dansk politik for at overtage stillingen som administrerende direktør i Danske Arkitekter.

Derfor skulle hun ikke længere bruge sin hjemmeside leneespersen.dk, men det var der andre, der godt kunne. Besøger man i dag hjemmesiden mødes man således af en kinesisk netbutik, der sælges solbriller, skriver dr.dk.

Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) bekræfter til DR, at de er bekendt med, at såkaldte domænehajer registrerer danske domæner, hvis den oprindelige ejer glemmer at forny dem i tide.

- Vi har problemer med folk, der spekulerer i det her, siger kommunikationschef Henrik Theil.

En kortlægning lavet af it-konsulenten Henrik Bjørner viser at blandt andre advokatfirmaet Johan Schlüter og Roskilde Tekniske Skoles tidligere webadresse også er blevet til netbutikker, der i dag sælger henholdsvis vinterjakker og tasker.

Butikkerne sælger tilsyneladende mærkevare-produkter, men ifølge eksperter er der som regel tale om fupvarer, som man bør holde sig fra.