Salmonella i kyllingebryst

16x9
Salmonella-bakterier Foto: Scanpix

Virksomheden Dencon Foods A/S tilbagekalder fredag aften et parti kyllingebrystfilet på grund af påvisning af Salmonella Enteritidis. Det drejer si

Virksomheden Dencon Foods A/S tilbagekalder fredag aften et parti kyllingebrystfilet på grund af påvisning af Salmonella Enteritidis.

Det drejer sig om kyllingebrystfileter, der ligger i 2,5 kg pakninger á 140-160 gram. Pakkerne har sidste anvendelsesdato 29. oktober 2014. Brystfileterne er produceret 17. oktober 2014.

 Kyllingekødet er solgt til Metro og enkelte engrosslagtere.

 Også virksomheden Skare Øst ApS måtte fredag aften tilbagekalde et parti varer. Det drejer sig om panerede mandel/paprika skinkeschnitzler og skinkekød i tern, fordi der i forbindelse med virksomhedens egenkontrol er fundet salmonella i produkterne.

 Skinkeschnitzlerne er mindst holdbare i perioden 10. november til 17. november 2014 og er solgt til Rema 1000.

 Skinkekød i tern er mindst holdbar i perioden 9. november til 16. november 2014 og er solgt til Fakta i Tyskland.
 Ifølge Fødevarestyrelsen kan man blive smittet med salmonella, hvis kødet ikke gennemsteges, eller man ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer.

 Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Rådet er derfor at kassere produktet eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.
 Selvom sidste anvendelsesdag er overskredet, kan forbrugere have produkterne opbevaret på frost, derfor anbefales det at kikke efter i fryseren.