Facebook kan være farligt for forholdet

16x9

Statusopdateringer, likes og billeder af aftensmaden på Facebook kan være farligt for dit forhold til din partner. Et nyt studie fra Boston Universit

Statusopdateringer, likes og billeder af aftensmaden på Facebook kan være farligt for dit forhold til din partner.

Et nyt studie fra Boston University viser, at de sociale medier truer parforholdet. Forskere har i studiet undersøgt information fra 43 amerikanske delstater, hvor de sammenholdt antallet af facebookbrugere i forhold til indbyggertal med delstatens skilsmisserate. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Resultaterne fra undersøgelsen viste, at en 20 procent stigning i antallet af facebookbrugere betød en stigning i skilsmisseraten på 2,18 procent.

Ifølge psykolog, familieterapeut og leder af Center for familieudvikling Annette Due Madsen er undersøgelsens konklusion også gældende i Danmark.

- Faren ved de sociale og især mobile medier er, at man er til stede uden at være til stede. Så den tid, der i forvejen er svær at finde til parforholdet, bruges ikke til at se hinanden i øjnene, siger hun til Kristeligt Dagblad.

I studiet har forskerne også analyseret data fra et andet studie, hvor en spørgeskemaundersøgelse kortlagde deltagernes lykke i parforholdet. Resultatet herfra var, at personer, der ikke brugte sociale medier, var 11,4 procent lykkeligere end de, der brugte sociale medier.

Derudover viste undersøgelsen, at der er dobbelt så stor sandsynlighed for at blive forladt af sin partner, hvis personen er storforbruger af sociale medier, end hvis personen slet ikke gjorde brug af de sociale medier.