Massive kødannelser: - Tag toget til Roskilde Festival

16x9
Festivalgæster opfordres til at tage offentlig transport til Roskilde på grund af massive bilkøer Foto: Jeppe Elkjær/TV 2

Drop bilen og tag toget til Roskilde, hvis du har planer om at støde til festivalen i dag søndag.

Drop bilen og tag toget til Roskilde, hvis du har planer om at støde til festivalen i dag søndag. For lige nu er der massive kødannelser på Holbækmotorvejen mod Roskilde. Især ved afkørslen mod Køgevej står bilerne presset sammen i lange køer.

Det fortæller vagtchef Søren Danielsen fra Midt- og Vestsjællands politi, der har indsat ekstra mandskab i området.

- Både færdselspolitiet og hjemmeværnet er på banen lige nu. De skal hjælpe med at dirigere bilisterne igennem køerne, siger Søren Danielsen.

Tv2.dks reporter Jeppe Elkjær er ankommet til Roskilde, men befandt sig i køen tidligere i dag.

- Det gik helt vildt langsomt. Vi bevægede os næsten ikke i afkørselssporet, fortæller han.

Tag toget
Der er dog en løsning, hvis du vil undgå køen: Tag toget. Sådan lyder det fra DSB, der melder om god plads i togene mod Roskilde.

- Togtrafikken går godt. Vi har mange kunder i dag, men vi har også gjort vores for at gøre plads til alle. Der kører fire ekstra tog fra Jylland i løbet af dagen. Der er 500 pladser i hvert af de tog. Samtidig har vi sat ekstra vogne på de andre tog, så kapaciteten udvides med 2.000 pladser. Derudover kører der tog mellem Roskilde Station og festivalpladsen hver halve time hele dagen og frem til festivalens afslutning mandag eftermiddag. Der er 500 siddepladser i disse, oplyser Steen Friis Bech, trafikchef hos DSB.

Midt og Vestsjællands Politi opfordrer festivalgæster i bil til enten at vente med at tage mod Roskilde til efter, at campingområdet er åbnet, eller at sætte festivalgæsterne af ved stationen i Roskilde, så de kan gå til campingområdet.