Tusindvis af børn får sovemedicin til voksne

16x9
Børn får i stigende grad sovemedicin til voksne. Foto: Polfoto

Tusindvis af børn, der lider af spasticitet eller ADHD og har svært ved at sove, bliver i stigende omfang behandlet med medicin, der ikke er testet el

Tusindvis af børn, der lider af spasticitet eller ADHD og har svært ved at sove, bliver i stigende omfang behandlet med medicin, der ikke er testet eller godkendt til børn, skriver Berlingske Tidende,.

Ifølge avisen er antallet af personer under 25 år, der får ordineret sovemedicinen magistrel melatonin og Ciutilsrcadin, på få år steget med 50 procent fra 6.394 i 2011 til godt 9000 i 2013.

Tallene fremgår af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen, som vækker bekymring hos b.la. børnelæger.

- Der er sket et skred på dette område. I årevis er jeg som børnelæge blevet indskærpet, at børn som udgangspunkt ikke skal have sovemedicin. Alligevel vokser forbruget af Circadin voldsomt, selv om der advares mod at bruge det til børn under 18 år på grund af utilstrækkelig dokumentation for sikkerhed og virkning. Det er uacceptabelt, siger børnelæge Jesper Brandt Andersen, Vordingborg, til Berlingske Tidende.