Pas på: I dag stiger parkeringsbøderne

16x9
Det bliver nu dobbelt så dyrt at forbryde sig mod parkeringsreglerne på en række områder. Foto: Scanpix

Fra i dag er det ekstra god idé at holde øje med, hvor du parkerer. Nye parkeringsregler, som Folketinget vedtog 20.

Fra i dag er det ekstra god idé at holde øje med, hvor du parkerer.

Nye parkeringsregler, som Folketinget vedtog 20. februar er nemlig trådt i kraft, og det betyder, at du risikerer dobbelt så høje bøder for parkeringsforseelser på flere områder.

Hidtil har det kostet 510 kroner at foretage en ulovlig parkering på offentlige områder, men det beløb stiger nu til 1020 kroner, hvis du parkerer ulovligt på en handicapplads eller ud for en udkørsel eller port.

Derudover bliver reglerne om parkering helt eller delvist på fortovet lavet om, således at det nu er ulovligt alle steder, med mindre kommunen oplyser noget andet på stedet. Disse forseelser vil dog fortsat 'kun' koste 510 kroner.

Mere speget
Hos FDM byder man de nye regler velkommen med blandede følelser.

- Med hensyn til de nye regler i forhold til handicapparkeringen har vi ingen indvendinger. Hvis man ikke har et handicap, skal man selvfølgelig ikke parkere på en handicapplads, det er klart, forklarer jurist Dennis Lange fra FDM til tv2.dk og fortsætter:

- I forhold til de ulovlige parkeringer foran porte og udkørsler er det mere speget – specielt i de større byer, hvor porte og udkørsler mange steder ikke er reelt i brug.

- Hvis der er reel trafik ved en udkørsel, skal man selvfølgelig ikke holde i vejen, men hvis det er en port, der ikke længere bliver brugt til andet end at lempe en Christiania-cykel ud og ind i ny og næ, så giver det ikke mening.

Derfor foreslår han et alternativ.

- For det første burde man markere udkørsler og porte, der bliver brugt til trafik, med skilte, så det er klart for trafikanterne. De andre udkørsler kan man fordel anvendes til parkering, da det vil skaffe adskillige nye parkeringspladser, hvilket der er brug for, lyder det fra Dennis Lange fra FDM.

Har du fået en uretfærdig parkeringsbøde, og kan du dokumentere det, så skriv til TV 2 Nyhederne ved at benytte nedenstående formular.