Caremaker står fast: Vil ikke indsamle penge til Christinas død

Danskerne kan fortsat ikke donere penge til Christina Berg Gregersen via indsamlingsfirmaet Caremaker.

Danskerne kan fortsat ikke donere penge til Christina Berg Gregersen via indsamlingsfirmaet Caremaker. Selskabet fastholder suspenderingen af indsamlingen, som Christina Berg Gregersen ellers har startet på virksomhedens hjemmeside. Det forklarer Søren Nørgaard, Co-Founder & CEO i Caremaker, på facebook og overfor tv2.dk.

- Vi kan dog på nuværende tidspunkt stadig ikke vide os sikre på, at denne indsamling overholder lovgivningen. Da vi ganske enkelt ikke kan eller vil risikere, at brugere, som bidrager til indsamlingen, senere risikerer at blive retsforfulgt, har vi måttet stå ved beslutningen om at deaktivere indsamlingen indtil andet kommer frem, forklarer Søren Nørgaard til tv2.dk i en mail.

Indsamlingen skal hjælpe Christina Berg Gregersen økonomisk, fordi hun lider af den arvelige og uhelbredelige sygdom Huntingtons Chorea. Derfor ønsker hun 120.000 kroner, som det koster for hende at blive hjulpet til aktiv dødshjælp på en klinik i Schweiz.

Caremaker begrunder afvisningen med, at firmaet er usikker på, om indsamlingen er lovlig, og det er efter anbefaling fra Caremakers jurist, at indsamlingen fortsat er stoppet.

- På opfordring fra vores jurist, som har stået for undersøgelsen, valgte vi i går at sætte indsamlingen i bero. Den beslutning står vi nu fast ved, skriver Søren Nørgaard.

Alligevel fremgår indsamlingen stadig på Caremakers hjemmeside, og det vil den blive ved med ifølge Søren Nørgaard.

- Indsamlingen forbliver online – dog uden muligheden for at donere. Vi er glade for, at Christina med denne indsamling har været med til at starte en vigtig debat om et enormt følsomt emne, og vi ønsker hende alt det bedste fremover, forklarer Søren Nørgaard.

Christina Berg Gregersens indsamling nåede at runde 2.000 kroner.