tv2.dk-brugere: 100 kroner for smøger er tåbeligt

På TV 2 Nyhedernes Facebook-side har det skabt heftig debat, at eksperter foreslår en kraftig prisstigning på cigaretter. 100 kroner bør det ifølge e

På TV 2 Nyhedernes Facebook-side har det skabt heftig debat, at eksperter foreslår en kraftig prisstigning på cigaretter.

100 kroner bør det ifølge et forslag koste at købe en pakke smøger – en pris, der forarger langt de fleste af de mere end 500 mennesker, der har blandet sig i debatten på mindre end en time.

- Det skal regeringen ikke blande sig i. Det må være folks egen sag, om de vil ødelægge deres organer med røg, fed mad eller slik, skriver Ulla Hammershøy Jensen på Facebook.

- Det er ikke i orden over for rygerne. Hvad med de overvægtige – skal de så betale 100 kroner for en kage, spørger Lene Behr Krogsdahl retorisk.

Flere fattige
Bjørn ’Teddy’ Zink tvivler på, at prisstigningen overhovedet vil få en effekt.

- Rygere vil købe dem uanset pris. Det gør bare, at der bliver flere fattige i Danmark, skriver han på Facebook.

Mia Munther peger endvidere på, at risikoen for øget grænsehandel er overhængende ved en prisstigning til 100 kroner pr. pakke.

- Jeg tror, at tyskerne ville juble over den ekstra indtægt, der ville komme, samt at flere kriminelle ville importere cigaretter og sælge dem på et sort marked. De burde tænke sig om, skriver hun.

- Jeg ville stoppe
Ikke alle er dog imod tanken om at påvirke rygernes vaner ved at skrue op for prisen. Tina Jensen, der selv ryger, ville således stoppe med at ryge på stedet, hvis en pakke cigaretter steg til 100 kroner, forklarer hun.

- Jeg er ryger, og hvis en pakke cigaretter koster 100 kroner, holder jeg op. Det er dyrt nok i forvejen. Jeg synes, det er en god idé. Der er dem, der ville købe smuglersmøge og stadig ryge. Det ville jeg ikke, de smager af hø, skriver hun.

Deltag selv i debatten på TV 2 Nyhedernes Facebook-gruppe.