Pia K.: - Jeg ville bruge peberspray

Debatten om brug af peberspray i forbindelse med selvforsvar er for alvor kommet på dagsordenen i Danmark, efter at de borgerlige partier har foreslåe

Debatten om brug af peberspray i forbindelse med selvforsvar er for alvor kommet på dagsordenen i Danmark, efter at de borgerlige partier har foreslået at lovliggøre pebersprays som selvforsvarsvåben i eget hjem.

Det var spørgsmålet om legalisering af pebersprays, der var omdrejningspunktet for debatten, da Karina Lorenzen (V) og Pia Kjærsgaard (DF) mødtes i studiet i Go’ morgen Danmark fredag.

Imens Pia Kjærsgaard, der er værdiordfører for Dansk Folkeparti, taler for lovliggørelsen af pebersprays, er Venstres retsordfører, Karina Lorenzen, mere betænkelig.

- Med en lovliggørelse af pebersprays som selvforsvarsvåben risikerer vi at optrappe volden, mener Karina Lorenzen, der påpeger, at en peberspray kan være et farligt våben i de forkerte hænder.

På morgenværten Mikkel Herforths spørgsmål om, hvorvidt Pia Kjærsgård selv ville benytte sig af en peberspray til selvforsvar, falder svaret prompte.

- Ja, dét kan jeg love dig for! Jeg ville ikke betænke mig det mindste, lyder Pia Kjærsgaards kontante udmelding.

Se hele debatten fra Go’ morgen Danmark i klippet over artiklen.